Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over blauwe druiven

Blauwe of rode druiven worden gebruikt voor rode wijnen en als tafel- of dessertdruif. Druiven zijn erg gezond en bevatten veel vitaminen, calcium en magnesium. En het kweken in eigen tuin is vrij gemakkelijk. Bovendien neemt deze plant maar weinig ruimte in beslag.

Net als de witte zijn het klimmende planten die steun nodig hebben bij het zoeken van hun weg. Druivenplanten staan het liefst op een zonnige plek in de tuin waar de warmte lang blijft hangen. Een muur op het zuiden is ideaal maar ook over een pergola kunt u een druif prima laten groeien.

Bij blauwe druiven is het iets makkelijker te zien wanneer de vruchten plukrijp zijn. De vruchten hebben namelijk eerst een groene kleur en verkleuring tijdens het rijpproces blauw, purper of rood-achtig.

Blauwe druivenplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webshop bieden we diverse blauwe druivenplanten aan. De Vitis vinifera 'Muscat Blue' is een blauwe Muskaatdruif. De blauwe 'Boskoop Glory’ is een echte klassieker met een goede smaak en goede rijping in ons klimaat.

Blauwe druiven planten en snoeien

De druif staat graag in de zon of halfschaduw op goed doorlaatbare grond. Strooi in het najaar wat kalk rond de plant voor een goede zuurgraad van de bodem. Plant de druiven tegen een muur waarop draden zijn gespannen of langs een pergola. Langs deze draden of over de pergola leidt u een aantal hoofdtakken. De zijtakken hiervan geven ieder jaar vruchten.

Voor een betere opbrengst is goed snoeien van belang, de plant blijft zo jong, vitaal en ziet er ook nog eens beter uit. De hoofdsnoei vind plaats tussen november en februari. Let op dat het niet te stevig vriest tijdens het snoeien. Snoei de zijscheuten en oude beschadigde takken weg. De zijscheuten van enkele hoofdtakken moeten terug gesnoeid worden zodat er takjes blijven staan met maximaal 3 knoppen.

In de zomer is het van belang dat de vruchten zoveel mogelijk zon krijgen. Snoei daarvoor de scheuten direct na de eerste bloemtros weg. Ook scheuten zonder bloemtros snoeit u terug zodat deze niet voor de vruchten gaan groeien. Tijdens de zomer blijft u de jonge scheuten verwijderen. Dit kunt u doen door de plant te dieven.

 

Blauwe druiven uit eigen tuin

 

Inspiratie Blauwe druiven:

blauwe druiventrossen

 

Blauwe druiven uit eigen tuin kan vrij gemakkelijk, ze rijpen in Nederland en België bij een warme zomer goed af. 

Druiven zijn klimplanten en hebben steun nodig

 

De druif is een klimplant en dient uitgeleid te worden op draden of tegen een muur bijvoorbeeld. 

 

Pluk de druiven tijdig in de nazomer / herfst

 

In de nazomer / begin herfst zijn de druiven rijp om te plukken. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.