Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bolacacia

De naam Bolacacia geeft al meteen veel prijs over de vorm van de boom. Het is namelijk een bolvormige Acacia boom die geënt is op een stam. De meeste bolbomen hebben grote bladeren. Wanneer u het mooier vindt om een boom met kleiner blad te hebben staan, dan is de Bolacacia een goede keuze. De kroon blijft altijd mooi rond en kan uiteindelijk een diameter van zo'n 3 à 4 meter bereiken. Kleiner kan ook, een Bolacacia kan namelijk goed terug gesnoeid worden.

 

De Latijnse naam van deze boom is Robinia pseudoacasia en er komen in de maand Juli kleine witgekleurde onopvallende bloemetjes aan. U kiest deze boom dan ook niet voor de bloesem, maar vooral vanwege het fraaie bladerendek dat bestaat uit samengestelde kleine en smalle bladeren. Deze bladeren hebben een verkwikkende groene kleur en het duurt tot laat in de herfst voordat ze zullen verkleuren. In de winter verliest de Bolacacia zijn blad en in April komen er weer nieuwe bladeren aan de boom. Het woord “pseudo” in de Latijnse naam van de boom zet u misschien op het verkeerde been, omdat het doet vermoeden dat het een om een imitatie gaat. Het gaat alleen wel degelijk om een echte Bolacacia.

 

Een Bolacacia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt deze Acacia boom aangeboden in meerdere stamhoogtes. Bepaal van te voren goed welke stamhoogte op de betreffende standplaats het beste tot zijn recht komt. Deze verandert namelijk niet meer. 200 cm, blijft altijd 200 cm. Het enige dat groeit, is de omvang van de kroon. Alle bomen worden in pot aangeboden. Het voordeel hiervan is, dat ze het hele jaar door aangeplant kunnen worden.

 

Als u de keuze gemaakt heeft, zorgen onze medewerkers ervoor dat de boom vakkundig ingepakt wordt en zorgvuldige in de eigen bussen wordt geladen. Doordat het transport door Tuinplantenwinkel.nl zelf gedaan wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen. Het vervoeren van de bomen verloopt altijd met zorg. Een Bolacacia van ons bomencentrum heeft best een flink gewicht en door de boom bij u thuis te laten bezorgen,  hoeft u zelf niet te sjouwen met een zware boom.

 

Op onze webshop vindt u onder andere de Robinia pseudoacacia ‘Myrtfolia’ en de Robinia pseudoacasia ‘Umbraculifera’. Ze zijn in verschillende stamhoogtes te verkrijgen, zodat er altijd een formaat bij zit dat aansluit bij de rest van uw tuin. Voor variatie met verschillende bolbomen is ook een Bolesdoorn, Bolcatalpa of Bolplataan het overwegen waard. Wilt u in de winter ook een groen uitzicht behouden dan zijn er ook verschillende groenblijvende bolbomen te vinden in onze webshop.

 

Bolacacia is een gemakkelijk groeiende bolboom voor elke grond

 

Inspiratie Bolacacia:

De bolacacia kan ieder jaar worden geknot zodat de boom een compact uiterlijk blijft houden

 

Bolacacia is een compact groeiende bolboom die ieder jaar kan worden teruggesnoeid. Het is een gemakkelijke groeier die bovendien geen last heeft van vervelende ziektes. 

 

Bolacia bomen zijn niet wintergroen en geven geen bloemen zoals de gewone valse acacia die wel geeft

 

Het blad van de bolacacia is beveerd en geeft deze boom zijn prachtige uiterlijk. Het blad heeft een frisgroene kleur en valt pas laat af. 

 

Bolacacia snoeit u het beste aan het einde van de winter terug

 

In een rij geplant versterken deze bolacacia's de lijn van het pad. Plant minimaal 3 bomen voor een dergelijk effect maar zorg wel voor een onderlinge afstand van tenminste 2,5 meter. 

 

 

Hoe zet ik een Robinia pseudoacacia in de grond?

Deze Acacia boom doet het in principe goed op elke soort grond, maar geeft de voorkeur aan een kalkrijke bodem. Houd er bij het bepalen van de standplaats van de boom wel rekening mee dat hij niet op een plek staat waar de wind vrij spel heeft. Aan deze boom komen namelijk veel gevederde bladeren die bij storm zoveel wind vangen dat er takken af kunnen breken. Het voordeel van dit dichte bladerendek is dat het zorgt voor een verkoelende schaduw op warme zomerdagen. Ook hier kunt u rekening mee houden op het moment dat u de plaats uitkiest waar deze boom komt te staan. Wanneer u een plaatsje voor deze boom in uw tuin zoekt, heeft zon of halfschaduw de voorkeur.

 

Graaf een ruim gat dat groter is dan de kluit van de Acacia boom en maak de grond rondom goed los en zorg ervoor dat de kluit niet de diep komt te staan en de stam boven de grond uit blijft steken. Zoek ook een plek uit die niet al te nat is en waar het water eenvoudig in de grond weg kan zakken. Vermeng de grond van het plantgat met aanplantgrond om de Bolacacia extra voedingsstoffen te geven en hem zo sneller aan te laten groeien. Deze aanplantgrond kunt u in onze webshop toevoegen aan uw bestelling en op onze site is een duidelijk instructiefilmpje te vinden met tips om elke boom op de juiste manier aan te planten.

 

Zeker in het begin zorgt een stevige boompaal met bijbehorende boomband dat de wortels van de Acacia boom sneller groeien en zich aan de grond hechten. Zo voorkomt u dat de boom scheef gaat groeien of het lang duurt voordat de boom zich verder ontwikkelt.  Ook water geven is, zeker in drogere periodes, vlak na de aanplant een must voor een snelle aangroei. De wortels kunnen zelf nog niet op zoek naar water en hebben hier uw hulp dus bij nodig. Later zullen de oersterke wortels van de Acacia boom zelf tot een diepte van 80 cm op zoek gaan naar water en voedsel en gedijt de boom goed op een drogere ondergrond. De krachtige wortels maken het mogelijk om deze boom in de buurt van uw oprit of andere bestrating te plaatsen.

 

Hoe moet ik een Bolacacia snoeien? 

Als deze Acacia boom ruimte heeft om te groeien dan is snoei nagenoeg niet nodig, maar als er minder groeiruimte is, dan is een jaarlijkse of tweejaarlijkse snoeibeurt van belang. Zoals hierboven al vermeld, kan een Bolacacia goed gesnoeid worden. Hij kan zelfs helemaal tot op de ent geknot worden. In het voorjaar zullen er dan snel weer nieuwe scheuten vormen. U kunt er ook voor kiezen om de boom minder ver terug te snoeien. Dat levert een grotere en vollere kroon op. 

 

De Robinia is zowel voor een kleinere als een grote tuin passend, omdat u zelf kunt bepalen tot welke omvang u de boom uit laat groeien. Een Bolacacia is uitermate geschikt om in uw voortuin neer te zetten. Twee of meer bomen naast elkaar zorgen voor symmetrie en een rustig aanblik aan de voorkant van uw huis. Zelfs in een kleine voortuin komen deze bolbomen goed tot hun recht. Als u de boom ieder jaar snoeit blijft de breedte beperkt tot 1 à anderhalve meter.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.