Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lavatera

De Lavatera of Struikmalva groeit elk jaar uit tot een flinke plant. Hij kan wel 150 cm hoog worden. Lavatera staat bij voorkeur op een zonnige standplaats. Hoe meer zon hij krijgt, hoe meer bloemen hij zal geven. U kunt de hele zomer genieten van de grote bloemen in de meest prachtige kleuren. De eerste bloemen van de Lavatera ontstaan namelijk al in juni en dit gaat door tot in september.

Lavatera planten

Omdat de Lavatera uitgroeit tot een flinke plant, kan hij niet op elk plekje aangeplant worden. Geef hem de ruimte die hij nodig heeft. Zet hem achterin de grote vaste planten border of bijvoorbeeld als solitair met lage beplanting er omheen. In een grote pot, kan hij ook prima op een zonnige plek op het balkon of terras een plek krijgen. Zet Lavatera in de tuin op een zonnige plek, zoveel mogelijk uit de wind en zorg voor een goed doorlatende grond. 

Lavatera snoeien en verzorgen

Lavatera is niet helemaal winterhard. Normale nachtvorst kan hij prima overleven, maar als er een periode met strenge vorst aangekondigd wordt, dan kunt u de plant het beste afdekken met bijvoorbeeld een laag blad of een oude deken. De plant sterft in de winter af, al blijft er wel een soort houtige basis over. Het beste kan Lavatera aan het begin van de winter alvast voor een deel teruggeknipt worden, tot ongeveer 75 cm boven de grond. Snoei dan in maart het overige stuk weg tot op zo'n 25 a 30 cm boven de grond. 

Lavatera kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Lavatera aangeboden met elk hun eigen specifieke bloemkleur. Kies, degene die u het mooiste vindt! Ze bloeien allemaal even uitbundig. Daarnaast zijn er nog een aantal vaste planten die op Lavatera (Struikmalva) lijken qua plant of naam. Deze hebben we voor de zekerheid ook aan deze categorie toegevoegd. Het is de Malva sylvestris 'Primley Blue' en de Sidalcea of Griekse Malva (beide overigens een stuk minder hoog dan de Lavatera).

Lavatera

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.