Informatie over lavatera

De Lavatera of Struikmalva groeit elk jaar uit tot een flinke plant. Hij kan wel 150 cm hoog worden. Lavatera staat bij voorkeur op een zonnige standplaats. Hoe meer zon hij krijgt, hoe meer bloemen hij zal geven. U kunt de hele zomer genieten van de grote bloemen in de meest prachtige kleuren. De eerste bloemen ontstaan namelijk al in juni en dit gaat door tot in september. U kunt de Lavatera het hele jaar door aanplanten want hij word verkocht als pot plant.

 

Lavatera

Omdat de Lavatera planten uitgroeien tot een flinke planten, kan hij niet op elk plekje aangeplant worden. Geef hem de ruimte die hij nodig heeft. Zet hem achterin de grote vaste planten bordertussen andere planten of bijvoorbeeld als solitair met lage beplanting er omheen. In een grote pot, kan hij ook prima op een zonnige plek op het balkon of terras een plek krijgen. Zet Lavatera Barnsley planten in de tuin op een zonnige plek. De Lavatera Barnsley bloeit met witte bloemen, toch zie je de Lavatera Barnsley minder vaak in een tuin staan dan de Lavatera olbia 'Rosea' met roze bloem. Voor beide geld, plant ze zoveel mogelijk uit de wind en zorg voor een goed doorlatende grond. Zowel de Lavatera Barnsley als andere Lavatera soorten trekken bijen, hommels en diverse insecten en vlinders aan. De planten groeien uit in een jaar tijd tot struiken. Toch is het een dankbare plant met een zeer lange bloeiperiode en als je de takken in het voorjaar terug knipt zal hij elk voorjaar weer mooi tot bloei komen. Daarom houden ze van een beschutte plek, omdat ze matig winterhard zijn en ze soms moeite hebben in het voorjaar met het uitlopen en het maken van nieuwe bladeren

 

Lavatera snoeien en verzorgen

Lavatera is niet helemaal winterhard. Normale nachtvorst kan hij prima overleven, maar als er een periode met strenge vorst aangekondigd wordt, dan kunt u de plant het beste afdekken met bijvoorbeeld een laag blad of een oude deken. De plant sterft in de winter af, al blijft er wel een soort houtige basis over. Het beste kan de plant aan het begin van de winter alvast voor een deel teruggeknipt worden, tot ongeveer 75 cm boven de grond. Snoei dan in maart het overige stuk weg tot op zo'n 25 a 30 cm boven de grond. 

 

Lavatera kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden verschillende soorten Lavatera aangeboden met elk hun eigen specifieke bloemkleur. Kies, degene die u het mooiste vindt! Ze bloeien allemaal even uitbundig. Daarnaast zijn er nog een aantal vaste planten die op Lavatera (Struikmalva) lijken qua plant of naam. Deze hebben we voor de zekerheid ook aan deze categorie toegevoegd. Het is de Malva sylvestris 'Primley Blue' en de Sidalcea of Griekse Malva (beide overigens een stuk minder hoog dan de Lavatera).

 

Veel gestelde vragen over lavatera

Is de Lavatera winterhard?

Antwoord: De Lavatera is matig winterhard en vergt enige bedekking bij strenge vorst.

 

Wat is het verschil tussen Malva en Lavatera?

Antwoord: Er is geen verschil tussen Malva en Lavatera, het gaat om dezelfde plant.

 

Waar Lavatera planten?

Antwoord: Het beste kunt u hem in de zon aanplanten.

Welke Lavatera is winterhard?

Antwoord: De meest aangeplante soorten die het sterkst zijn: Lavatera 'Barnsley' en Lavatera olbia 'Rosea'.

 

Welke Lavatera bloeit het langst?

Antwoord: De Lavatera 'Barnsley' bloeit het langst.

 

Hoe lang bloeit Lavatera?

Antwoord: Afhankelijk van weer en standplaats zal dit ongeveer tussen 8 en 12 weken zijn.

 

Is Lavatera een vaste plant?

Antwoord: Ja, het is een vaste plant die enige bedekking in de winter nodig heeft.

 

Hoe hoog wordt de Lavatera?

Antwoord: Afhankelijk van het soort kan dit variëren van 120 tot 150 cm.

 

lavatera is een bladverliezende vaste plant struik

 

Inspiratie Lavatera:

Lavetera is er in verschillende hoogtes en kleuren, roze paars wit

 

Lavatera bloeit in de zomer en is verkrijgbaar in verschillende kleuren bloemen.

 

tegen een erg strenge vorst kan de lavatera niet tegen

 

De Lavatera of Malva kunt u het best in het begin van de winter een deel terug knippen, later in in maart het overige snoeien.

 

lavatera of struik malva geeft u de hele zomer bloemen in veel kleuren

 

Een kleurrijke border met Lavatera gecombineerd met Delphinium (Ridderspoor).

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.