Lavatera 'Barnsley'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Struikmalva
Bloeitijd: Juni -September
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Lavatera 'Barnsley' of Struikmalva

Struikmalva doet zijn Nederlandse naam eer aan. Deze tuinplant kan in één seizoen uitgroeien tot een tuinplant van wel 150 cm hoog en zeker 100 cm breed. Inderdaad, het lijkt wel een struik....! en bloeien dat Lavatera 'Barnsley' doet! De tuinplant begint in juni met het tonen van zijn wit/lichtroze bloemen met donker hart en houdt hier in de herfst pas mee op. Bovendien trekken de bloemen vlinders, bijen en hommels aan.

 

Standplaats Lavatera 'Barnsley'

Lavatera 'Barnsley' komt in een kleinere tuin het beste tot zijn recht als solitair. In een grote border past Struikmalva perfect achterin. Deze tuinplant staat het liefst op een beschutte, zonnige plaats in een humusrijke, vrij droge bodem met een voorkeur voor een lichte, kalkhoudende grondsoort.

 

Lavatera 'Barnsley' advies aantal per vierkante meter:

 

Maatvoering / potmaat  Aantal per vierkante meter  Potmaat in diameter
P9 (pot 9x9 cm) 3-5 planten 9x9 cm
C2 (2 liter pot) 3 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

 

Let op!
De pot kan soms in vorm afwijken, bijvoorbeeld een wat meer vierkante pot dan rond. 

 

Lavatera 'Barnsley' snoeien en onderhouden

Knip de Struikmalva na de bloei terug tot ongeveer 50 cm boven de grond. Dit zorgt voor een netter beeld in de herfst. Knip hem pas na de winter in maart verder terug. Nu we het toch over de winter hebben... Het enige nadeel dat Struikmalva kent, is zijn beperkte winterhardheid. Tijdens echte vorstperiodes heeft Lavatera 'Barnsley' bescherming nodig. Dit kan door bijvoorbeeld een bladerdek rondom de plantvoet aan te brengen. Dit geeft de nodige isolatie. Ook kan hiervoor een oude deken gebruikt worden. Kortom; een tuinplant met een weelde aan bloemen in de zomer, maar hij heeft wat extra aandacht nodig in de winter.De Lavatera 'Barnsley' | Struikmalva koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.