Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over passiebloem

De Passiebloem heeft een zeer opvallende bloem. Niet de liefde, maar religie zorgde voor haar naam. Dit dankt de plant aan de symbolen voor het lijden van Jezus die de naamgever, in de bijzonder gevormde bloemen zag. De drie stempels op de stijlen staan dan voor de drie spijkers waarmee Jezus werd gekruisigd, de vijf meeldraden zijn de vijf wonden en de blauwe cirkel de doornenkroon. De Passiflora caerulea is de meest aangeplante Passiebloem, deze is ook het meest winterhard van alle soorten. 

Passiebloem planten

Slechts enkele soorten zijn in ons klimaat voldoende winterhard, maar ook deze kunnen tot de grond invriezen. In het voorjaar lopen deze planten dan wel weer uit. Deze klimplant houdt van zon en voedzame, doorlatende grond. 

Passiebloem snoeien en verzorgen

In het voorjaar, rond eind maart kun je de ingevroren of te sterk uitgegroeide stengelmassa’s terugsnoeien. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting en mest tijdens de groei nogmaals. Ze hebben allemaal een klimsteun nodig waaraan ze zich met hun hechtranken vast kunnen houden. Je kunt hem ook stekken.

Passiebloem

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.