De Passiebloem heeft een zeer opvallende bloem. Niet de liefde, maar religie zorgde voor haar naam. Dit dankt de plant aan de symbolen voor het lijden van Jezus die de naamgever, in de bijzonder gevormde bloemen zag. De drie stempels op de stijlen staan dan voor de drie spijkers waarmee Jezus werd gekruisigd, de vijf meeldraden zijn de vijf wonden en de blauwe cirkel de doornenkroon. De Passiflora caerulea is de meest aangeplante Passiebloem, deze is ook het meest winterhard van alle soorten.
Slechts enkele soorten zijn in ons klimaat voldoende winterhard, maar ook deze kunnen tot de grond invriezen. In het voorjaar lopen deze planten dan wel weer uit. Deze klimplant houdt van zon en voedzame, doorlatende grond.
In het voorjaar, rond eind maart kun je de ingevroren of te sterk uitgegroeide stengelmassa’s terugsnoeien. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting en mest tijdens de groei nogmaals. Ze hebben allemaal een klimsteun nodig waaraan ze zich met hun hechtranken vast kunnen houden. Je kunt hem ook stekken.
Passiebloem is een snelgroeiende klimplant die helaas niet helemaal winterhard is. Vaak kunt u de voet van de plant afdekken bij stevige vorst zodat de plant in het geval dat deze terug vriest weer opnieuw kan uitlopen vanaf de basis in het voorjaar.
Naast de bekende blauwe vorm zijn er uit kruisingen ook roze, witte en paars bloeiende variëteiten van de passiebloem verkrijgbaar.
De bloemen van de passiebloem hebben een zeer bijzondere vorm. De bloem zelf bloeit vaak maar 1 of 2 dagen maar omdat de plant steeds nieuwe knoppen vormt is de bloeitijd erg lang.
Alle prijzen zijn inclusief BTW
Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.