Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over passiebloem

De Passiebloem heeft een zeer opvallende bloem. Niet de liefde, maar religie zorgde voor haar naam. Dit dankt de plant aan de symbolen voor het lijden van Jezus die de naamgever, in de bijzonder gevormde bloemen zag. De drie stempels op de stijlen staan dan voor de drie spijkers waarmee Jezus werd gekruisigd, de vijf meeldraden zijn de vijf wonden en de blauwe cirkel de doornenkroon. De Passiflora caerulea is de meest aangeplante Passiebloem, deze is ook het meest winterhard van alle soorten. 

Passiebloem planten

Slechts enkele soorten zijn in ons klimaat voldoende winterhard, maar ook deze kunnen tot de grond invriezen. In het voorjaar lopen deze planten dan wel weer uit. Deze klimplant houdt van zon en voedzame, doorlatende grond. 

Passiebloem snoeien en verzorgen

In het voorjaar, rond eind maart kun je de ingevroren of te sterk uitgegroeide stengelmassa’s terugsnoeien. Geef in het voorjaar een goede basisbemesting en mest tijdens de groei nogmaals. Ze hebben allemaal een klimsteun nodig waaraan ze zich met hun hechtranken vast kunnen houden. Je kunt hem ook stekken.

 

De passiebloem is een klimplant met een lange bloei die de hele zomer aanhoudt

 

Inspiratie Passiebloem:

De blauw bloeiende passiebloem is het bekendst, maar er zijn ook wit en roze bloeiende varianten

 

Passiebloem is een snelgroeiende klimplant die helaas niet helemaal winterhard is. Vaak kunt u de voet van de plant afdekken bij stevige vorst zodat de plant in het geval dat deze terug vriest weer opnieuw kan uitlopen vanaf de basis in het voorjaar.

 

Passiebloem is een zelf hechtende klimplant die aan een draad of klimrek genoeg heeft om goed omhoog te groeien

 

Naast de bekende blauwe vorm zijn er uit kruisingen ook roze, witte en paars bloeiende variëteiten van de passiebloem verkrijgbaar.

 

De bloemen van passiebloem zijn erg fraai om te zien

 

De bloemen van de passiebloem hebben een zeer bijzondere vorm. De bloem zelf bloeit vaak maar 1 of 2 dagen maar omdat de plant steeds nieuwe knoppen vormt is de bloeitijd erg lang.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.