Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over leibomen - scherm-serie

Het bekendste beeld van een leiboom is een boom met een hoge stam en een aantal horizontale takken welke een groen scherm vormen. Het scherm zorgt voor een natuurlijke verlenging van uw schutting of haag. Deze leibomen vindt u bij Tuinplantenwinkel onder de Basic- en Classic-serie.
Het kan ook zo zijn dat het frame op een veel lagere hoogte begint. De leibomen dienen dan meer als een scherm op ooghoogte. Bij Tuinplantenwinkel.nl noemen we deze vorm van leibomen, Leischermen.

 

Bij een leischerm is het frame of rek gekanteld en op een hoogte van 50 centimeter in de boom aangebonden. Het frame heeft een afmeting van 110 x 180 centimeter (bxh). In totaal is een boom uit deze leischerm-serie ongeveer 230 centimeter hoog.
 

Rekgrootte Leischermen van tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leischerm.
 

De takken van de boom bij een leischerm zijn over de gehele lengte van het frame uitgewaaierd. Vanuit deze takken zullen de bomen zijtakken ontwikkelen. Het eindbeeld lijkt op dat van een haag. Door de schermen ieder jaar te scheren of knippen ontstaat een steeds dichter netwerk van takken. Bij een aantal soorten leidt dat uiteindelijk tot een gesloten scherm, bij anderen blijft het scherm deels transparant. Snoeitips voor onze leibomen vindt u hier.
 

Leischermen kunt u bijvoorbeeld gebruiken bij het afschermen van een minder fraaie schutting of schuur. U kunt de bomen ook op ruime afstand van het object aanplanten zodat u eventueel nog ruimte overhoudt voor een opslaghoekje of bijvoorbeeld uw vuilcontainers. Daarnaast zijn leischermen bruikbaar om bijvoorbeeld in een voortuin de plaatsen. Met een leischerm beperkt u de inkijk in uw woonkamer.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.