» Cotoneaster lacteus - In rek 120x180 cm

Cotoneaster lacteus - In rek 120x180 cm

Product informatie

Nederlandse naam: Dwergmispel in rek
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Door ons geleverde hoogte: 180 cm
Geleverde stam hoogte: 0 cm
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm
Totale hoogte leiboom: 180 cm
Product-serie: Scherm-serie

Cotoneaster lacteus of Dwergmispel in rek 120x180 cm - Informatie:

De wintergroene Cotoneaster lacteus is een prachtige tuinplant om te zien in elk seizoen. In het voorjaar bloeit de struik met roomwitte bloemtrossen. Na de bloei groeien er bessen aan de Dwergmispel, die vanaf het najaar rood kleuren. Omdat de vogels ze in eerste instantie veelal links laten liggen, blijven deze bijna de gehele winter aan de plant hangen. 

Normaliter groeit de struik tot een flinke breedte en hoogte, mede door de overhangende twijgen, maar in deze versie zijn de takken aangebonden in een rek. Daardoor blijft de struik smal en kan hij prima dienen als haag of bijvoorbeeld ter camouflage van een muur of schutting.

Na elke snoeibeurt zal de Dwergmispel steeds meer vertakken en krijgt u een dichte wintergroene wand, waaraan in de herfst en winter ook nog eens rode bessen verschijnen.

 

Standplaats:

Cotoneaster lacteus groeit zowel in de zon als in de halfschaduw. De tuinplant houdt van een goed doorlatende en lichtzure bodem. Voeg bij het aanplanten wat tuinturf toe en vermeng dat met de aarde in het plantgat. Tuinturf verzuurt de bodem en zorgt voor een meer humusrijke grond.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kan het hele jaar door maar wordt doorgaans uitgevoerd aan het einde van juni of begin juli. Een eventueel tweede snoei vindt plaats in het najaar. Cotoneaster lacteus is niet gevoelig voor ziektes en heeft doorgaans geen extra verzorging nodig.De Cotoneaster lacteus - In rek 120x180 cm | Dwergmispel in rek koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.