Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over geurende klimroos

Wat is er mooier dan een geurende roos? De eerste associatie bij deze plant is voor velen juist deze eigenschap. Toch geuren bij lange na niet alle rozen en is de intensiteit per soort verschillend. Voor het gemak hebben we daarom alle klimmende soorten die een noemenswaardige geur verspreiden hier verzameld.

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment met verschillende bloemkleuren en vormen. De meeste soorten zijn grootbloemig en doorbloeiend maar er zijn ook kleinbloemige rambler rozen waarbij de geur meer een optelsom is van alle bloemen die tegelijkertijd open komen. Rambler rozen bloeien intens maar gedurende een kortere periode.

Geurende klimroos toepassen en planten

Klimrozen staan het liefst op een zonnig plekje in de tuin maar ook als de plant maar een deel van de dag zon krijgt is dat prima. Omdat klimrozen niet zelfhechtend zijn kunt u ze het beste een handje helpen. Zet deze tuinplant daarom tegen een muur, pergola en bijvoorbeeld rozenboog en zorg ervoor dat u de twijgen kunt aanbinden met bijvoorbeeld bindbuis zodat deze stevig blijft staan.

Deze tuinplanten houden daarnaast van een rijke grond zodat ze goed kunnen groeien en bloeien. Voordat u gaat planten raden we aan de aarde in het plantgat daarom goed te verrijken met potgrond of aanplantgrond. Deze kunt u samen met de plant kopen.

Alle rozenplanten worden in pot geleverd. Daardoor kunt u ze het hele jaar door planten. Als u een roos heeft gekocht wordt deze zorgvuldig verpakt en door onze gespecialiseerde bezorgdienst thuisbezorgd.

Geurende klimroos snoeien

Voor een rijke en lange bloei is het belangrijk om deze klimplant ieder jaar te snoeien. De meeste rozen kunnen het beste in maart worden gesnoeid behalve rambler soorten; deze snoeit u het beste na de bloei. Bij doorbloeiende soorten snoeit u daarnaast in de zomer uitgebloeide bloemen weg zodat de plant snel weer nieuwe knoppen vormt. Alle tips voor het snoeien van klimrozen leest u in ons blog.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.