U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Rosa 'Zéphirine Drouhin' | Klimroos | Tuinplantenwinkel.nl

Rosa 'Zéphirine Drouhin'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Klimroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Door ons geleverde hoogte: Keuze afhankelijk
Beschrijving

Rosa 'Zéphirine Drouhin' of Klimroos - Informatie:
De Rosa 'Zéphirine Drouhin' is waarschijnlijk een van de oudste rassen in het assortiment. De 'Zéphirine Drouhin' is een klassieke Bourbonroos met een zeer sterke zoete geur. Een groot voordeel van de 'Zéphirine Drouhin' is de tolerantie voor schaduw en wat minder rijke grond. Op bijna alle plekken voelt deze roos zich wel thuis. De bloemen verschijnen van juni tot aan oktober. Deze klimroos kan een hoogte van ongeveer twee meter bereiken. Enig nadeel van deze klimroos is de gevoeligheid voor meeldauw. Deze schimmel tast het blad aan waardoor deze uiteindelijk afvalt. Ruim het afgevallen blad in de winter op zodat de schimmel minder snel het blad aantast. De Rosa 'Zéphirine Drouhin' is een selectie van de veredelaar Bizot uit 1868.

Klimrozen zijn geweldige tuinplanten om bijvoorbeeld een pergola of oud schuurtje mee te laten begroeien. Ook tegen een schutting kan een klimroos prima zijn weg vinden. Help de klimroos altijd met klimmen, hij hecht zichzelf namelijk niet. Een klimroos vraagt niet veel ruimte in uw tuin. Aan een klein stukje grond (losse aarde) heeft hij al genoeg om zich te kunnen ontwikkelen tot een weelderige klimplant. Zorg er wel voor dat de grond voldoende diep is losgemaakt. We bieden een ruim assortiment klimrozen aan op Tuinplantenwinkel.nl

Onderhoud van klimrozen vergt een andere aanpak dan bij de andere rozenplanten. Het is niet moeilijk. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van klimrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Potmaat en maatvoering 

Potmaat Afmetingen pot (indicatie)* Geleverde hoogte**
C3 14x14 cm, 3 liter 60/80 cm

* De pot kan ooit in vorm afwijken (rond in plaats van vierkant of diep in plaats van breed of andersom)

** Afhankelijk van het seizoen kan de maatvoering licht afwijken (in de winter worden de planten terug gesnoeid)


Voor snoei- en onderhoudstips voor de klimroos 'Zéphirine Drouhin' klik hier!De Rosa 'Zéphirine Drouhin' | Klimroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.