Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over klimhortensia

De Klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) is een prachtige klimplant met witte schermvormige bloemen in mei-juni. Het is de enige klimmende versie van de hortensia. Net als andere hortensia's is deze klimmer ook bladverliezend. In de winter komen de harige en afschilferende twijgen tevoorschijn welke ook zeker sierwaarde geeft.

Het planten van de Klimhortensia

Het best voelt deze klimplant zich thuis op een plaats in de halfschaduw. Zet hem op een vochtige, maar goed doorlaatbare grond. Voeg bij het planten eventueel wat aanplantgrond toe aan de aarde in het plantgat. Deze aanplantgrond kunt u samen met de plant bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl. Erg snel groeit deze tuinplant niet, maar hij kan gemakkelijk een tot een hoogte reiken van ongeveer 3 à 4 meter. Deze plant is zelfhechtend en heeft geen hulp nodig bij het klimmen behalve als u deze tuinplant tegen een gaaswerk wilt plaatsen.

De twijgen van deze klimplant zijn erg breekbaar. Zet hem dus niet te dicht bij een speelveld of langs een druk belopen pad. Verder is de plant zeer goed winterhard.

Kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op onze webshop bieden wij deze prachtige klimplant aan in een aantal verschillende maten: een 'normale' maat, een XL versie en een XL+ variant. Voor meer informatie over deze maatvoeringen kunt op deze pagina kijken.

Schizophragma hydrangeoides

Naast de echte klimhortensia bestaat er ook nog een schijnvorm die vaak ook als klimhortensia wordt benoemd; de Schizophragma hydrangeoides 'Moonlight'. Ook deze bieden we aan in onze webshop. Deze plant lijkt veel op de gewone variant maar is trager groeiend. Wel heeft de Schizophragma iets grotere bloemen en is de plant nog beter bestand tegen de schaduw.

Klimhortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.