» Hydrangea anomala petiolaris - XL+

Hydrangea anomala petiolaris - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Klimhortensia
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 125/150 cm

Hydrangea anomala petiolaris of Klimhortensia - Informatie
Klimhortensia is een ideale klimplant voor een schaduwrijke plaats. Zoals een muur op het oosten of noorden. De Hydrangea anomala petiolaris  hecht zich zelf tegen de muur. Het is een klimplant met een mooie witte bloei in juni -juli. Soms bloeien de schermbloemen van de Klimhortentia nog wel langer. In de kern van de scherm zitten vruchtbare groene bloemetjes en aan de rand zitten grotere witte bloemen, die insecten lokken. Uitlopers van de takken kunnen meters lang worden en zorgen ervoor dat grote stukken muur door deze tuinplant bedekt worden. Ook zonder 'klimwand' wordt het een mooie struik. 

 

Standplaats:

 Zet deze Hortensia bij voorkeur op een standplaats in de halfschaduw of schaduw; in de zon kan ook,. Als hij in direct zonlicht staat heeft hij wel veel water nodig. Klimhortensia is een perfecte klimplant om een muur op het noorden of oosten op een mooie manier te laten begroeien.

 

Onderhoud en snoei:

Om de groei van de Klimhortensia wat in toom te houden mag de tuinplant gesnoeid worden. Doe dit in maart/april, knip dan de oudste takken van de Hydrangea anomala petiolaris af. Met de XL+ versie van de plant start u meteen met een forsere struik. De leveringshoogte bedraagt 125 tot 150cm. Let op dat deze klimplant zich niet aan het houtwerk van uw huis gaan hechten; dat laat namelijk vervelende sporen na.

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hierDe Hydrangea anomala petiolaris - XL+ | Klimhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.