Menu
Geen producten gevonden

Informatie over treurbomen

Er zijn verschillende boomsoorten waar ook een treurvorm van beschikbaar is. De meest bekende is de Treurwilg, maar er zijn nog vele soorten meer. De afhangende twijgen geven de tuin of omgeving waar de boom geplant is een bepaalde, soms bijna mystieke sfeer. Er zijn treurbomen met een enigszins doorgaande stam die daardoor een hoge kroon vormen. Daarnaast zijn er ook soorten die juist geen doorgaande stam hebben, maar vooral twijgen naar beneden vormen. Vaak groeien deze soorten wel wat breder uit. Denk bij deze laatste variant aan bijvoorbeeld de Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum' of Ulmus 'Camperdownii'. Ook zijn er treurbomen met mooie bloesem. Denk hierbij aan de Treursierkers Prunus serrulata 'Kiku-Shidare-Zakura' die in verschillende soorten en maten aangeboden wordt. 

Treurbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel bieden we verschillende soorten treurbomen aan. Bij elke boom vindt u in de beschrijving de voor die boom unieke eigenschappen terug. Als u nog niet weet welke treurboom u precies wilt hebben, dan kunt u dit eerst eens rustig doorlezen. Als u uw keuze gemaakt hebt, dan zullen de vakkundige medewerkers van Tuinplantenwinkel.nl ervoor zorgen dat de boom netjes en verzorgd bij u afgeleverd wordt. Doordat we met eigen bussen rijden, is schade door transport uitgesloten. 

Treurbomen planten

Ook de standplaats is een belangrijk aspect die de keuze van de soort treurboom bepaald. Langs een vijver of waterpartij komen treurbomen heel goed tot hun recht. Let er bij de keuze van de soort op, dat niet alle treurbomen goed tegen natte omstandigheden kunnen. De Treurwilg kan hier goed tegen. 

Meng bij het aanplanten voldoende aanplantgrond door het plantgat. Dit zorgt voor een goede start van de wortels. Daarnaast is het maken van een ruim plantgat ook erg belangrijk voor het goed aanslaan van de treurboom. Zorg ervoor dat de grond op de bodem van het gat goed los gemaakt is. Zo kunnen de wortels van de boom zich makkelijk ontwikkelen en blijft er bij natte periodes geen water in het gat staan.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.