Informatie over treurbomen

Wat zijn Treurbomen? Er zijn verschillende boomsoorten waar ook een treurende variant van beschikbaar is. De meest bekende is de Treurwilg, maar u ziet wel vaker een andere boom met hangende takken. Deze afhangende takken (die soms wel tot de grond groeien) geven de tuin of omgeving waar de boom geplant is een bepaalde, soms bijna mystieke sfeer. Een Treurwilg bent u vast al wel tegen gekomen tijdens een fietstocht langs de uiterwaarden of ander waterrijk land. Op deze plek in het landschap voelt een treurwilg zich namelijk op zijn best. 

 

Er zijn treurbomen met een enigszins doorgaande stam die daardoor een hoge opgaande kroon vormen. Daarnaast zijn er ook soorten die juist geen doorgaande stam hebben, maar vooral twijgen naar beneden vormen. Vaak groeien deze soorten wel wat breder uit. Denk bij deze laatste Treurboom aan bijvoorbeeld de Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum' of Ulmus 'Camperdownii'.

 

Ook bestaan er Treurbomen met mooie bloesem. Denk hierbij aan de Treursierkers Prunus serrulata 'Kiku-Shidare-Zakura' die in verschillende soorten en maten aangeboden wordt. 

 

Online een treurboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Treur niet! Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we verschillende soorten treurbomen aan en is er altijd wel eentje bij die perfect in uw tuin past. Bij elke treurboom vindt u in de beschrijving de voor die boom unieke eigenschappen terug. Als u nog niet weet welke treurboom u precies wilt hebben, dan kunt u dit eerst eens rustig doorlezen.

 

Als u uw keuze gemaakt hebt, dan zullen de medewerkers van Tuinplantenwinkel.nl ervoor zorgen dat de treurboom netjes en verzorgd bij u afgeleverd wordt. Doordat we met eigen bestelbussen rijden, verzorgen we uw bestelling van begin tot eind en is schade door transport nagenoeg uitgesloten. Om die reden bieden we ook aangroeigarantie op alle treurbomen, zodat de aankoop van een treurboom voor u niet zal eindigen in een tranendal, maar enkel de boom zal treuren.

 

Treurboom aanplanten

De standplaats is een belangrijk aspect dat de keuze van de soort treurboom bepaald. Op een vochtige grond langs een vijver of waterpartij komt een Treurboom als solitaire boom heel goed tot zijn recht. Let er bij de keuze van de soort op, dat niet alle treurbomen goed tegen natte omstandigheden kunnen. De Treurwilg kan hier wel goed tegen. Kies een solitaire plek waar de prachtige treurboom goed tot zijn recht komt en de boom ouder kan worden. Meng bij het aanplanten in de volle grond voldoende aanplantgrond door het plantgat. Dit zorgt voor een goede start van de wortels. Daarnaast is het maken van een ruim plantgat ook erg belangrijk voor het goed aanslaan van de treurboom.

 

Zorg ervoor dat de grond op de bodem van het gat goed los gemaakt is. Zo kunnen de wortels van de boom zich makkelijk ontwikkelen en blijft er bij natte periodes geen water in het gat staan. Zeker in het begin is een boompaal met boomband onmisbaar voor het snel aangroeien van de wortels en de ontwikkeling van de treurboom.

 

Een Treurboom snoeien: Hoe moet dat?

De vorm van een treurboom is waarschijnlijk een van de redenen dat u kiest voor deze soort boom. Van nature groeien de takken van deze bomen zo dat ze gaan hangen. Een treurboom snoeien is daarom alleen nodig om hem in model te houden en niet groter te laten groeien dan nodig. Vooral de slechte takken, en de takken die recht omhoog groeien, knipt u af. Eventueel kunt u takken die de grond raken uitdunnen. Ook de verdrukte takken door een dichte kroon kunt u verwijderen. Zo behoudt u een klein boompje met neerhangende takken en voorkomt u dat de boom teveel plek inneemt in uw tuin. Wanneer u twee treurbomen naast elkaar heeft staan, zal de ene bijna altijd harder groeien dan de andere. Om ze hetzelfde eruit te laten zien, is een Treurboom snoeien ook onontkoombaar.

 

Welke soorten treurbomen zijn er?

Er zijn verschillende soorten treurbomen. Waarvan de treurwilg een van de bekendste is. Wilt u een treurwilg kopen? Dan is Tuinplantenwinkel.nl voor u de juiste plek. Maar ook een Prieelberk (Betula pendula), (rode) Treurbeuk (Fagus sylvatica) of een Goudenregen (Laburnum alpinum) is in een treurende variant leverbaar in onze webshop. De minder bekende Katsuraboom (Cercidiphyllum japonicum) wordt ook wel Koekjesboom genoemd en de bladeren hebben een mooie verkleuring door de seizoenen heen. Zo is er dus zelfs een klein boompje met hangende takken en een treurboom voor een kleine tuin.

 

De takken van de sierfruitbomen zoals een Sierkers, Sierpeer of een Sierappel groeien ook in een hangende vorm en kunnen daarom ook als treurboom aangemerkt worden.

 

Treurbomen kopen, doe je bij Tuinplantenwinkel.nl (ook voor kleine tuinen)!

 

Veelgestelde vragen over Treurbomen:

Welke boom lijkt op een treurwilg?

Antwoord: Er zijn verschillende soorten Treurbomen, enkele voorbeelden zijn treuriep, treursierkers en treurbeuk. Deze bomen hebben allemaal afhangende takken.

 

Hoe snoei ik een treurbeuk?

Antwoord: Een Treurbeuk hoeft niet gesnoeid te worden. Dit mag wel, let op de stam mag niet in de volle zon komen. Anders kunnen er brandplekken ontstaan.

 

Waar groeit de treurwilg?

Antwoord: De Treurwilg groeit het liefst in een vochtige omgeving waar hij voldoende water aan kant. Bijvoorbeeld aan de waterkant langs een vijver of meer.

 

Hoe groot wordt een treurwilg?

Antwoord: De uiteindelijke hoogte van een Treurwilg kan variëren tussen de 7 en 15 meter. Maar deze boom is ook zeer goed terug te snoeien, als u hem te groot vindt worden. Sterker nog de boom ontwikkelt zicht het beste door hem om een aantal jaar terug te knippen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.