Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over treurwilg

De meest bekende boom met een treurvorm is de Treurwilg. Het is een veel toegepaste boom en dat is eigenlijk ook wel logisch. Als de ruimte het toelaat, dan geeft een Treurwilg met zijn recht naar beneden afhangende twijgen veel sierwaarde. De twijgen Een wilg heeft de eigenschap dat hij met zijn wortels in het water kan groeien. Vandaar dat een Treurwilg vaak langs een vijver aangeplant wordt. De gele afhangende takken rijken dan regelmatig zelfs tot in het wateroppervlak. De gele kleur van de twijgen valt in het najaar en de winter, als het blad van de boom gevallen is, nog extra op. 

Daarnaast is er nog een kleine Treurwilg, ook wel bekend onder de naam Katjeswilg. Dit kleine boompje op stam (120 cm) krijgt in het vroege voorjaar opvallende witte katjes aan de twijgen. Daarnaast hangen de twijgen van deze Treurwilg stijl langs de stam naar beneden.

Treurwilg snoeien en verzorgen

Net zoals bij de 'gewone' wilgenbomen, kan een Treurwilg ook ver terug gesnoeid worden. Een Treurwilg is een snelle groeier en kan daardoor uitgroeien tot een flinke boom. Het mooiste is, als er voldoende ruimte is voor de boom, zodat hij in zijn natuurlijke vorm kan uitgroeien. Mocht dit niet lukken, of wordt de boom echt te groot, dan is deze makkelijk een flink deel terug te snoeien / knotten. Door de snelle groei zal de boom er in korte tijd weer mooi uitzien. Ook de katjeswilg kan goed gesnoeid worden. Het beste gebeurt dit na de bloei in het voorjaar. De boom maakt dan hetzelfde jaar nog nieuwe scheuten, waar het jaar erop weer katjes aan komen.

Treurwilg aanplanten

Mocht de plek waar ruimte is voor een boom vochtig zijn, dan kan er lang niet elke boomsoort goed groeien. Een Treurwilg is dan juist wél een geschikte kandidaat. Graaf een ruim gat en maak de grond goed los. Zeker op vochtige plaatsen is de grond vaak wat harder. Door de grond los te maken, kunnen de wortels zich beter ontwikkelen. Gebruik eventueel aanplantgrond om zo de treurwilg een goede start te geven.

Treurwilg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.