» Salix caprea 'Kilmarnock' - 120 cm stam

Salix caprea 'Kilmarnock' - 120 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Treurwaterwilg
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Grijs/geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Geleverde stam hoogte: 120 cm

Salix caprea 'Kilmarnock' of Treurwaterwilg - Informatie:
Deze boom staat ook wel bekend als de katjeswilg of treurwilg. In de late winter komen aan de afhangende takken donzige, zachte katjes te staan die deze plant zo populair maken. De katjes zijn grijs behaard; in een later stadium verschijnen gele meeldraden met stuifmeel. Na de bloei vallen de katjes af en verschijnt het blad. Naast de bloei zijn de afhangende takken een belangrijk kenmerk van deze kleine boom. De takken geven de boom het uiterlijk van een parasol.

 

Standplaats:

Zet de tuinplant op een zonnige plaats of in de halfschaduw. Aan de bodem stelt de Salix caprea 'Kilmarnock' weinig eisen. Zowel op droge als natte grond kan deze Treurwaterwilg prima uit de voeten. In de hoogte groeit de plant nauwelijks. In de breedte kan de kruin uitgroeien tot ongeveer anderhalve meter. Dit exemplaar is geënt op een stam van 120 centimeter hoogte. De hoogte van de stam blijft altijd gelijk.

Snoei en onderhoud:
De Treurwaterwilg bloeit het mooist op de scheuten die hij ontwikkelde in het voorgaande jaar. Om die reden raden we aan om boom direct na de bloei flink terug te snoeien. Snoei de takken, op een paar knoppen na, compleet weg. Na de snoei zal de boom nieuwe, afhangende scheuten ontwikkelen waaraan het volgende jaar de katjes zullen verschijnen. Door het snoeien ontstaat een zeer karakteristieke kroonvorm. De Salix caprea 'Kilmarnock' is een zeer gemakkelijke tuinplant en heeft naast de snoei vaak geen extra verzorging nodig.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Salix caprea 'Kilmarnock' - 120 cm stam | Treurwaterwilg koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.