Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Schuimkaars / Perzische muts
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 9 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Productcode: 34TI-211
Beschrijving

Tiarella cordifolia of Schuimkaars of Perzische muts

Tiarella cordifolia bloeit in mei-juni met trossen pluizige bloemetjes. De eivormige bladeren zijn in de zomer lichtgroen en verkleuren al voor de herfst mooi rood. In de winter valt het blad gedeeltelijk af en gedeeltelijk blijft oranjerood blad aan deze planten zitten. Schuimkaars is oorspronkelijk een bosplant en is een uitstekende bodembedekker, die het ook goed doet onder bomen of struiken. Onkruid zal geen kans krijgen. Tiarella cordifolia wordt ook wel Perzische muts genoemd en breidt zich met zijn worteluitlopers vanzelf uit tot een dicht tapijt.

 

Standplaats Tiarella cordifolia

Tiarella cordifolia staat het liefst in de (half)schaduw, bijvoorbeeld onder hogere bomen en struiken, in een humusrijke, goed doorlaatbare, iets vochtige bodem.

 

Tiarella cordifolia snoeien en onderhouden

Bij niet te strenge winters houdt Tiarella cordifolia zijn blad. Vriest het wel hard, dan wordt het blad bruin en sterft het af. Dit dorre blad kunt u na de winter verwijderen. Schuimkaars zal dan snel weer opnieuw uitlopen met frisgroen blad. De tuinplant is prima te verjongen en vermeerderen door middel van scheuren van de pol. Laat de schuimbloem Perzische muts niet uitdrogen! Waarom Tiarella cordifolia kopen of Schuimkaars / Perzische muts kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Schuimkaars / Perzische muts bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Tiarella cordifolia aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Schuimkaars / Perzische muts en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Tiarella cordifolia is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Tiarella cordifolia op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Schuimkaars / Perzische muts dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Tiarella cordifolia, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.