Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over stamrozen

Stamrozen zijn kleine bomen met ontzettend veel bloemen. Rozen op stam voegen een extra dimensie toe aan terras of border. Voor stamrozen worden struik of klimrozen geënt op een onderstam die nooit meer in de hoogte zal groeien. De hoogte bij aankoop bepaald dus de uiteindelijke hoogte van de plant.

Bij tuinplantenwinkel vindt u stamrozen van 4 verschillende hoogtematen. Stamrozen met een stam van 60 centimeter zijn de rozen met de laagste onderstam. Deze rozen worden gebruikt in potten of in borders met een lage onderbeplanting. Bij een hogere onderbeplanting kan beter voor een hogere onderstam worden gekozen. In het assortiment vindt u daarom rozen met een onderstam van 90 en 110 centimeter. Deze stamrozen worden op dezelfde manier gesnoeid en onderhouden als struikrozen. Lees hier online al onze tips.

Treurrozen op stam

Treurrozen vormen een speciale categorie stamrozen. Zoals de naam al doet vermoeden hangen de twijgen bij deze stamrozen af. Het resultaat is een waterval aan bloemen. De treurrozen zijn geënt op een extra hoge stam van 140 centimeter. Op die manier raken de twijgen niet meteen de grond maar kunnen ze flink afhangen. Veel treurrozen zijn in feit klimrozen die geoculleerd zijn op een stam. Doordat de klimroos langere twijgen maakt gaan deze gemakkelijk doorhangen wat een prachtig gezicht oplevert.

 

Wij leveren al onze stam- en treur rozen in een pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden altijd verzorgd in de kwekerij en op ons plantencentrum. De rozen krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Uw rozen zijn dus altijd klaar voor een goede start in uw tuin.

Help, er zitten luizen in mijn roos!

Ondanks een optimale groei kunnen rozen soms last hebben van luizen in de jonge scheuten. Luizen zijn, anders wat vaak wordt gedacht, niet schadelijk voor de rozen en kunnen hooguit leiden tot iets vervormde bladeren en/of bloemknoppen. Spuiten is niet noodzakelijk. Als de scheuten en bladeren verouderen worden deze harder en zijn luizen niet meer in staat plantsappen te onttrekken. Ze verdwijnen in dat geval vanzelf. Bladluizen zijn indien nodig wel makkelijk te bestrijden met een middel tegen luizen. De meeste middelen kunt u met een plantenspuit over de aangetaste delen vernevelen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.