U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei sierpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over lei sierpeer

Aan de Lei sierpeer komen geen vruchten zoals bij een Leipeer of Lei sierappel. De boom groeit wat transparanter en is een bijzondere verschijning tussen de leibomen. De bekendste variëteit is de Pyrus calleryana chanticleer, deze heeft glanzend blad en heeft een mooie oranje herfstverkleuring. Deze boom groeit wat trager als bijvoorbeeld de Lei amberboom en Leihaagbeuk. Bent u op zoek naar een witte bloesem boom die weinig ruimte inneemt in uw tuin? Dan is een sierpeer leiboom zeker iets voor u. 

Lei sierpeer planten

Zet de sierpeer leiboom op een plaats in de zon of halfschaduw zodat er voldoende licht op het blad valt. Het scherm van de lei sierpeer zal behoorlijk dicht groeien maar niet zo dicht als bij een lei-haagbeuk of lei-amberboom. Gebruik altijd aanplantgrond bij het planten voor een goede start. 

Lei sierpeer snoeien en verzorgen

Een leiboom peer dient minimaal eenmaal per jaar gesnoeid te worden. Deze leipeer snoeien, gebeurd het beste in de zomer rond juli/augustus of in de winter. U kunt de lei sierpeer scheren met een heggenschaar. Snoei langs het scherm af zodat de hoofdtakken in tact blijven. Uiteindelijk zal de sierpeer leiboom een dichter netwerk van takken vormen. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.