Menu
Geen producten gevonden

Informatie over lei sierpeer

Aan de Lei sierpeer komen geen vruchten zoals bij een Leipeer of Lei sierappel. De boom groeit wat transparanter en is een bijzondere verschijning tussen de leibomen. De bekendste variëteit is de 'Chanticleer', deze heeft glanzend blad en heeft een mooie oranje herfstverkleuring. Deze boom groeit wat trager als bijvoorbeeld de Lei amberboom en Leihaagbeuk. 

Lei sierpeer planten

Zet de Lei sierpeer op een plaats in de zon of halfschaduw zodat er voldoende licht op het blad valt. Het scherm van de lei sierpeer zal behoorlijk dicht groeien maar niet zo dicht als bij een lei-haagbeuk of lei-amberboom. Gebruik altijd aanplantgrond bij het planten voor een goede start. 

Lei sierpeer snoeien en verzorgen

Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei sierpeer wordt het beste gesnoeid in de zomer rond juli/augustus of in de winter. U kunt de lei sierpeer scheren met een heggenschaar, snoei langs het scherm af zodat de hoofdtakken in tact blijven. Uiteindelijk zal de lei-sierpeer een dichter netwerk van takken vormen. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.