Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Scherm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 50 cm.
Afmetingen rek (b x h): 120 x 180 cm.
Totale hoogte leiboom: 230 cm.
Product-serie: Scherm-serie
Beschrijving

Lei-Pyrus calleryana 'Chanticleer' of Lei-Sierpeer - Informatie:
Deze Pyrus calleryana 'Chanticleer' begint al vroeg in het voorjaar met een overdadig wit bloesemkleed om vervolgens snel in het blad te schieten. Dat blad blijft er vervolgens erg lang aanzitten. Dat is extra fijn wanneer u extra lang tegen een groene wand aan wilt kijken. Aan de sierpeer komen geen vruchten zoals bij een sierappel. Het blad verkleurt in het najaar afhankelijk van de standplaats geel tot oranje. Zet de sierpeer op een plaats in de zon of halfschaduw zodat er voldoende licht op het blad valt. Het scherm van deze lei-sierpeer zal behoorlijk dicht groeien maar niet zo dicht als bij een lei-haagbeuk of lei-amberboom.

Deze Lei-scherm uitvoering kan worden gebruikt om kamers in uw tuin te creëeren, een muur of schutting te camoufleren of juist om het zicht af te blokken vanaf de straatzijde. De boom heeft een korte stam van 50 centimeter met daarboven een scherm van 120 x 180 centimeter. Het frame kan worden vergroot door parallel extra bamboestokken aan te binden. U kunt de kluit van de boom tegen de schutting aan plaatsen maar bij voorkeur plaatst u de stam op een afstand van minimaal 40 à 50 centimeter.

Snoei en onderhoud:
Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. Deze lei-sierpeer wordt het beste gesnoeid in de zomer rond juli/augustus of in de winter. U kunt de lei-veldesdoorn scheren met een heggenschaar maar het is vaak wenselijk om daarnaast met een handschaar te werken. Snoei daarbij langs het scherm af zodat de hoofdtakken in tact blijven. Laat een deel van de zijtakken staan zodat de boom hierop kan uitlopen. Uiteindelijk zal de lei-sierpeer een dichter netwerk van takken vormen. Snoei kruisende takken compleet weg zodat er wel voldoende lucht en licht tot alle bladeren kan doordringen. Dit verminderd de kans op aantastingen. Geef indien nodig extra voeding in het voorjaar of de zomer; bij voorkeur met een organische meststof zoals culterra.

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Sierpeer klik hier!De Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Scherm | Sierpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.