U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Berkenbomen | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over berkenbomen

Berkenbomen vallen vaak op door de witte bast. De vervellende bast geeft prachtige schilfers die zich als een blad papier van de boom afstoten. De variëteit Doorenbos geeft de mooiste schilfers van alle berken. Deze wordt ook wel de Zilverberk genoemd. De vellen van deze soort zijn namelijk spierwit. De berkenfamile bestaat uit verschillende variëteieten. Een volgroeide, kegelvormige boom kan in Nederland en België tot ongeveer 12 meter hoog worden. In de breedte groeit de boom uit tot ongeveer 6 m. Deze berkenboom kan worden toegepast als hoogstam boom, struikvorm en meerstammige boom. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment in diverse maatvoeringen en groeivormen.

Berkenbomen planten

Omdat een Berkenboom een behoorlijke omvang kan krijgen komt hij het beste tot zijn recht in een middelgrote of grote tuin, maar denk ook aan een park of in het openbare groen. Geef de berkenboom de ruimte op een standplaats in de zon of halfschaduw. Elke goede tuingrond is geschikt. De berk houdt zowel van een iets vochtige als iets drogere grond. De Betula wordt in een pot geleverd en kan het hele jaar geplant worden. Zorg voor een goed doorlaatbare bodem, zonder harde lagen. Graaf een flink plantgat, iets dieper dan de hoogte van de pot. Om het aangroeien te bevorderen, kunt u aanplantgrond in het plantgat mengen. Bij het maken van plantgat kunt u het beste direct een deel aanplantgrond vermengen met de aanwezige aarde. Maak de kluit van de berkenboom vervolgens goed vochtig en haal daarna de pot van de kluit. Als u een berkenboom plant met kluit zet u deze in het plantgat en voegt u een flinke hoeveelheid water toe. Voeg vervolgens de omliggende aarde toe, zodat het gat opgevuld wordt en druk met de voet de aarde goed aan. Geef daarna nog een keer stevig water. Bij een nieuwe boom kunt u voor de stevigheid het beste boompalen zetten, die met een boomband met de boom verbonden worden. U kunt zo’n boompalenset bij ons bestellen.

Berkenbomen snoeien en onderhouden

Alleen in de zomer kunt u, indien nodig, het beste wat snoeien. Het is absoluut niet aan te raden om een berkenboom te snoeien rond de winter wanneer de berk in rust staan. 
Na aanplanten en bij droogte (langer dan een week) een paar maal per week water blijven geven. In het eerste groei-jaar wel tot in september vol blijven houden. Als de berk in het voorjaar begint uit te lopen kunt u wat bijmesten in de vorm van Culterra of koemest.

Een Berkenboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.
Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.