Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over ruwe berk

De Ruwe berk is een inheemse boomsoort

Er zijn vele soorten berkenbomen. De Betula pendula is een soort die van nature in het Nederlandse landschap voorkomt. Je kent vast wel de paarsbloeiende heidevelden, waarin dan ineens solitair een berkenboom staat. Dat is de Ruwe berk. De boom groeit goed op zandgronden, maar stelt verder weinig eisen aan de grond.

Heeft de Ruwe berk een witte stam?

Berkenbomen zijn te herkennen aan hun witte stammen. De Ruwe berk heeft als jonge boom echter een meer bruingekleurde stam. De witte stam komt pas op latere leeftijd. Als de boom echt oud is, krijgt de stam van de Betula pendula meer groeven en krijgt hij steeds meer en grotere donkere vlekken. Als u op zoek bent naar een berkenboom met de meest witte stam, dan is er de Zilverberk. Deze soort heeft al vanaf jonge leeftijd een mooie witte stam.

Verschillende soorten van de Ruwe berkenboom

Op Tuinplantenwinkel.nl worden 2 varianten van de Betula pendula aangeboden. De Ruwe berk groeit uit tot een vrij grote boom. Er is voldoende ruimte nodig om hem mooi te kunnen laten gedijen. De kroon van de Ruwe berk is vrij smal ten opzichte van de hoogte. Daarnaast is er de Prieelberk of treurberk. Deze boom groeit vooral in de breedte, waarbij de jonge twijgen sierlijk naar beneden hangen. Soms kunnen deze twijgen zelfs tot aan de grond rijken. Als deze Prieelberk de juiste plek krijgt, is het een werkelijk prachtige toevoeging aan de tuin.

De Ruwe berk snoeien en onderhouden

De Ruwe berk heeft in principe geen snoei nodig. Als hij de ruimte heeft om te kunnen groeien, zal de kroon zich vanzelf vormen. De Prieelberk kan wél in model gesnoeid worden. Mocht hij te breed worden, of komen de twijgen te laag te hangen, dan kan dit prima. Dunne twijgjes kunnen het gehele jaar door afgeknipt worden, maar als er dikkere takken gesnoeid moeten worden, dan kan dit niet zomaar altijd. Vanwege de sterke sapstroom, is het belangrijk om de Ruwe berk te snoeien op het moment dat de boom in rust is. De beste tijd is in de maanden november en december.

Ruwe berk

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.