Informatie over iepboom

Kan de Iepboom de iepenziekte krijgen?

Niks is uit te sluiten, maar de soorten Iepbomen die moment verkrijgbaar zijn, zijn zo goed als allemaal resistent tegen de iepenziekte. Je kunt ze met een gerust hart aanplanten in de tuin. De kans is zeer gering dat hij zal bezwijken onder de iepenziekte. 

De bladeren van de iepboom

De Goudiep is veruit de meest aangeplante iepboom in de particuliere tuin. Vanwege zijn vrij smalle groeiwijze, kan hij al snel op een niet al te grote plek uit de voeten. Daarnaast is de iepboom goed in model te snoeien, zodat de smalle groeiwijze van de Goudiep ook in de loop van de jaren behouden kan blijven. Maar dit is niet de voornaamste reden om voor de Goudiep te kiezen. De bladeren van deze iepboom zijn namelijk groen/geel van kleur. Dit geeft de tuin / border een frisse uitstraling. voorjaarskleuren, maar dan ook nog in de zomer en aan het begin van de herfst! Het blad loopt doorgaans bijna compleet geel uit, waarna het in de loop van het seizoen steeds meer groen kleurt. Maar de gele gloed blijft altijd aanwezig. 

De Treuriep of Prieel-iep.

Naast de alom bekende Goudiep, biedt Tuinplantenwinkel.nl ook de minder bekende Treuriep aan. Het is bijna een vervanger voor een parasol, zo dicht is het bladerdek en zo horizontaal groeien de takken. Alhoewel er dan wel kabouters onder de parasol zullen moeten plaatsnemen, want de bladeren rijken soms bijna tot aan de grond. Deze iepboom groeit wel in breedte, maar nauwelijks in de hoogte. 

De iepboom snoeien

De iepbomen lenen zich om in vorm gesnoeid te worden. Bij de Goudiep kan door jaarlijks een lichte snoei toe te passen, de smalle groeiwijze behouden blijven. Bij de Prieel-iep kunnen de takken die te laag rijken gesnoeid worden, of als de kroon te breed mocht worden, kan ook dit in toom gehouden worden door het tijdig wegsnoeien van een aantal takken.

Iepboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.