Tuinplantenwinkel en milieu

Tuinplantenwinkel voor een groene planeet

Planten en bomen staan in ons werk centraal. Zoals iedereen wel bekend is, vormen zij de longen van deze planeet. Zonder groen zouden we hier als mens niet kunnen leven. We doen graag iets terug. Via verschillende wegen probeert tuinplantenwinkel.nl bij te dragen aan een zo groen mogelijke planeet. En niet alleen door de Benelux te voorzien van de beste planten en bomen.

Euro 6 transportbussen

Euro 5 en Euro 6

Uw bestelde planten worden door ons zelf bezorgd. Daarvoor rijden we met onze eigen transportbussen door heel Nederland en België. Al onze transportbussen en vrachtwagens voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van uitstoot. Deze worden vastgesteld door de Europese Unie sinds 1993. Euro 6 is de nieuwste standaard. Sinds de eerste normering in de vorm van Euro 1 is de toegestane hoeveelheid roetdeeltjes met 99% terug gedrongen. Hiermee is in feite de uitstoot van een voertuig met Euro 6 motor schoner dan de lucht in een gemiddelde stad. In onderstaand schema ziet u hoe schoon Euro 6 motoren zijn.

Euro 6 norm emissie

Afbeelding: De emissienorm voor Euro 6 vormt maar een fractie van de Euro 1. De afbeelding is afkomstig uit Volvo FM productinformatie, 2013, p.47.

Vooral steden worden steeds strenger met hun toelatingseisen t.a.v. schone motoren. Met milieuzones worden er eisen gesteld aan het (vracht)verkeer binnen de stad. In bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht worden vrachtwagens met een Euro 1,2 of 3 normering geweigerd. Omdat onze vloot voldoet aan de nieuwste normeringen kunnen we overal zorgeloos uw planten afleveren en dragen we bij aan een schonere luchtkwaliteit.

Groene servers

the green web foundation maakt inzichtelijk welk deel van internet op groene stroom draait

Ook onze website willen we het liefst zo groen mogelijk. Websites worden opgeslagen op servers. Iedere keer dat u een website bezoekt wordt u met die server verbonden en dat kost energie. Onze website draait op een server van Netground b.v. Het mooie daarvan is dat deze servers op groene energie draaien. Groene energie wordt opgewekt uit bijvoorbeeld windmolens en zonnecollectoren. Door te kiezen voor groene energie zorgen we voor minder CO2 uitstoot en dus een groenere planeet.

Recyclebaar verpakkingsmateriaal

recyclebaar verpakkingsmateriaal

Het opsturen van planten is een zorgvuldig werk. De kwaliteit van levering staat bij ons hoog in het vaandel. De planten komen altijd perfect aan, daar zorgen we voor. We gebruiken bij het verpakken zo veel mogelijk gerecycled of recyclebaar materiaal dat bij voorkeur ook biologisch afbreekbaar is.

We gebruiken stevige dozen die tegen een stootje kunnen. Onze dozen zijn gemaakt van gerecycled karton. Ook bij het opvullen van lege ruimtes in de doos zodat de plant stevig staat gebruiken we gerecycled karton. Dit karton kan uiteraard nogmaals hergebruikt worden. Geeft u het dan ook mee met het oud papier.

Planten hebben water nodig om te overleven. We zorgen er dus altijd voor dat de planten met een vochtige kluit worden verstuurd. Om de kartonnen dozen heel te houden gebruiken we plastic hoezen. Na het uitpakken van de planten stopt u deze bij het plastic afval. Op die manier kan dit plastic hergebruikt worden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.