U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Ceder | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over ceder

Bij de Ceder denken de meeste mensen meteen aan de grote naaldbomen met blauwe naalden die in de jaren 60 en 70 veel tuinen zijn aangeplant. Deze Ceders zijn uitgegroeid tot immense statige bomen. Prachtig van vorm en kleur, maar door zijn grootte niet altijd geschikt voor de plek waar ze aangeplant zijn. Tegenwoordig zijn er ook soorten die stukken minder hard groeien en daardoor ook geschikt zijn voor de kleinere tuinen. Dat is mooi, want de blauw/grijze naaldkleur is echt prachtig en komt op vele plekken goed tot zijn recht.

Ceder snoeien en verzorgen

De Ceder verdraagt snoei, zo nodig kan er dus gesnoeid worden aan deze tuinplant. Het beste kunt u de Ceder regelmatig een klein beetje snoeien. Zo blijft de vorm gehandhaafd en zullen er nooit kale plekken ontstaan. De treurvorm en de miniaturen op stam hebben weinig tot geen snoei nodig.

Ceder kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De tot een grote boom uitgroeiende Ceder met blauwe naalden is nog altijd te koop. Bedenk goed dat als u deze soort koopt, of er voldoende ruimte is, om deze boom tot ontwikkeling te laten komen. Is deze ruimte er, dan haalt u een boom met een prachtige vorm en veel sierwaarde (naaldkleur / opvallende karakteristieke stam) naar uw tuin. Is er minder ruimte beschikbaar, dan zijn er de miniatuurvormen op een stammetje of de treurvorm, alhoewel de treurvorm uiteindelijk ook vrij breed kan uitgroeien. Daarnaast is er ook een Ceder met geel/groene naalden; de Cedrus deodara ‘Aurea’.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.