» Cedrus deodara 060/080

Cedrus deodara 060/080

Product informatie

Nederlandse naam: Himalayaceder
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Bruin/geel (onopvallend)
Bladkleur: Blauwgroen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Cedrus deodara of Himalayaceder - Informatie:
De Himalayaceder is een groenblijvende naaldboom die van oorsprong groeit in de Westelijke Himalaya. Daar bereikt de boom een uitzonderlijke hoogte van soms wel 60 meter. In België en Nederland blijven de exemplaren kleiner en kan een hoogte van ongeveer 15 tot 20 meter gehaald worden. Toch kan deze plant in elke tuin worden toegepast. De Cedrus deodare is namelijk prima te snoeien. Dit kleine exemplaar kan dus ooit behoorlijk groot worden maar is ook goed binnen de perken te houden.
De buitenste takken van deze tuinplant hangen sierlijk af en geven hem een gracieuze uitstraling. De naalden hebben een blauwgroene kleur en blijven het gehele jaar aan de plant. De oude naalden vallen op den duur wel af.

 

Standplaats:

Cedrus deodara groeit het beste op een zure, goed doorlatende grond. Zware kleigronden zijn minder geschikt. Door tuinturf door de grond te mengen bij het planten zorgt u voor een zure bodem.

Snoei en Onderhoud:
Zoals gezegd is de Himalayaceder indien gewenst goed te snoeien. Snoeien is niet nodig wanneer u de tuinplant wilt laten uitgroeien tot een boom. Het snoeien kunt u doen met een snoei- of heggenschaar. Snoei nooit terug tot op het kale hout omdat de ceder dan niet meer goed uitloopt. Als onderhoudsbemesting kunt u iedere 2 jaar wat turfstrooisel rondom de voet van deze plant/boom aanbrengen.De Cedrus deodara 060/080 | Himalayaceder koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.