» Parthenocissus quinquefolia

Parthenocissus quinquefolia

Product informatie

Nederlandse naam: Wilde wingerd
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Parthenocissus quinquefolia of Wilde wingerd - Informatie:

Wilde Wingerd is een schitterende klimplant om snel een kale muur mee te maskeren. In de herfst tooit de Parthenocissus quinquefolia (= vijfbladig) zich met een rode bladverkleuring. Dit spectaculaire beeld maakt dat de plant bij sommigen ook wel eens de rood-bladige klimop genoemd wordt. Parthenocissus quinquefolia groeit overal uitstekend en klimt vazelf met hechtwortels; zorg dat deze wortels uw houtwerk niet beschadigen. Deze tuinplant groeit zowel in de zon als in de schaduw, bloeit in juni-juli met onopvallende groene trosjes, die in de herfst uitgroeien tot blauwe besjes, die veel vogels aantrekken. Wilde Wingerd is winterhard, heeft een mooie, rode herfstverkleuring, waarna de bladeren afvallen. De tuinplant stelt weinig eisen aan de bodemgesteldheid; zorg wel dat bij plaatsing tegen een muur puin en stenen worden verwijderd, zodat de tuinplant goed kan wortelen. Snoeien kan altijd als Parthenocissus quinquefolia teveel gaat woekeren.

Parthenocissus quinquefolia is een bladverliezende tuinplant. Deze Wilde wingerd kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.De Parthenocissus quinquefolia | Wilde wingerd koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.