Menu
Geen producten gevonden

Informatie over leiplataan

Platanen zijn de hardgroeiers onder de leibomen. Dat geeft natuurlijk voordelen zoals een snel resultaat maar door de stevige groei hebben Lei-Platanen over het algemeen meer ruimte nodig dan andere soorten leibomen. Naast een snelle groeier heeft een plataan ook extra groot blad. Het scherm van deze leiboom is dus in een mum van tijd dichtgegroeid. De stammen zijn op latere leeftijd decoratief door hun afbladerende bast; daardoor krijgt de bast een gevlekt uiterlijk.

Wij adviseren mensen om deze leiboom niet te kiezen als ze erg gevoelig zijn aan de luchtwegen. Dat heeft te maken met de beharing die zich aan de onderzijde van de bladeren bevindt. Bij het snoeien of slaan tegen de bladeren komt deze stof vrij en kunt u (tijdelijk) last krijgen van de luchtwegen. Dit is te vergelijken met het stof dat vrijkomt bij het snoeien van een klimophaag voor diegene met ervaring.

Leiplataan planten

U kunt de Lei-Plataan los maar ook in pakketvorm online aanschaffen in onze webshop. Bij ieder product vindt u een uitgebreide uitleg. De plataan groeit op vrijwel alle gronden, voorwaard eis wel dat deze doorlatend zijn. Gebruik bij het planten aanplantgrond voor een goede start. 

Leiplataan snoeien en verzorgen

Leibomen zijn gevormde bomen en dienen gesnoeid te worden om hun vorm te behouden. Bij een lei-plataan kunt u dit het beste 1 tot 2 keer per jaar doen. U kunt de takken in de zomer inkorten met een snoei- of heggenschaar om de leivorm terug te brengen. Dit is echter niet noodzakelijk en kan worden overgeslagen; zeker omdat bij het snoeien in de zomer stof vrijkomt van de bladeren wat kan leiden tot irritatie aan de luchtwegen. Meestal wordt de Lei-Plataan in de winter gesnoeid. De takken kunnen daarbij geknot worden. Bij het knotten worden de zijtakken in zijn geheel afgeknipt. Op den duur ontstaan, de voor een leiplataan zo kenmerkende, knobbelige takken.

Leiplataan kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vervaardigen wij de leiplatanen zelf. U bent zo verzekerd van een kwaliteitsproduct waar we 100% achter staan. De bomen worden door onze eigen bezorgdienst thuisbezorgd zodat schade aan de bomen onmogelijk is. Daarnaast geven we aangroeigarantie op deze bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.