Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over amberbomen

De Amberboom, Liquidambar styraciflua dankt zijn naam aan de Spaanse ontdekkers die het goudgele hars aanzagen voor vloeibare amber (liquid ambar); de dure stof die afkomstig is van de potvis. De boom is lange tijd onzichtbaar geweest maar wordt de laatste jaren steeds populairder. Meest opvallend is de prachtige herfstverkleuring. De exacte kleur is deels afhankelijk van de standplaats en grondsoort maar het is altijd een genot om naar te kijken. De Liquidambar heeft diep ingesneden, handvormige, groene bladeren. De stam van deze boom is glad of met kurklijsten. Omdat er diverse variëteiten van de Amberboom zijn kan de stam dus verschillend zijn. De bomen groeien ook meer gelijk op qua groeiwijze en grootte. Jonge bomen zijn zuilvormig tot piramidaal; oudere exemplaren krijgen meer een eivorm met een smalle kroon. Omdat Liquidambar verschillende variëteiten heeft is deze ook voor verschillende doeleinden te gebruiken. De Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon' groeit bijvoorbeeld net wat minder hard dan de soort en en kan uiteindelijk een hoogte van ongeveer 8 tot 10 meter bereiken. 

Amberbomen planten

De Amberboom is een winterharde, bladverliezende boom, die van oorsprong uit moerasachtige gebieden komt, en daarom de voorkeur geeft aan een vochtige bodem in de zon of halfschaduw. Maar ook op een doorlatende grond groeit deze boom uitstekend. Tuinplantenwinkel levert deze boom bij u af in een pot waardoor u bijna het jaar rond kunt planten.
Maak een flink gat dat iets groter is dan de aangeleverde pot. Strooi er eventueel wat aanplantgrond in en meng dit met de aanwezige aarde. Haal de pot van de boom en zet hem in het midden van het plantgat. Geef bij droog weer nu al een keer water. Vul met de omliggende aarde het gat verder op en duw het met uw voet stevig aan. Om de boom te verstevigen raden we aan om er een boompaal bij te plaatsen. In principe is 1 boompaal voldoende als deze op de westzijde van de boom wordt geplaatst. Zet de paal voor 1/3 deel in de grond. De paal kunt u tegen de kluit van de boom aan zetten op ongeveer 30 centimeter van de stam. Geef tenslotte nog wat water en herhaal dit een paar keer bij droog weer.

Amberbomen snoeien en verzorgen

De Amberboom heeft geen bijzondere zorg nodig. Geef in droge, hete zomers af en toe wat water. Te lage, dunne takken kunt u het best in de zomermaanden wegsnoeien. Voor de dikkere takken, die niet passen in de vorm van de boom, moet u wachten tot de wintermaanden, als er geen vorst is. Verwijder dan eventueel ook het teveel aan takken in de kroon van de boom. Deze sierboom heeft nauwelijks last van ziekten en plagen en is dus erg gezond.

Amberbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.