» Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 225 cm stam

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 225 cm stam

Product informatie

Nederlandse naam: Bol-amberboom
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 325 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Geleverde stam hoogte: 225 cm

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' of Bol-amberboom - Informatie:
Deze amberboom is een bol-vorm van de bekende Liquidambar styraciflua. De groei is erg compact en veel trager waardoor de boom ook gemakkelijk kan worden toegepast in kleine ruimtes en tuinen. De 'Gum Ball' wordt geënt op een onderstam van de Liquidambar styraciflua. De hoogte waarop dit gebeurt, bepaalt de stamhoogte. Bij deze boom bedraagt de stamhoogte ongeveer 225 centimeter. De stamhoogte blijft gelijk bij het ouder worden van de boom. Alleen de kroon zal in grootte toenemen.
Het blad heeft de karakteristieke stervorm en kleurt in het najaar prachtig oranje, rood of geel.

Standplaats:

De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' voelt zich het beste thuis op een plek in de zon of halfschaduw. Op een lichtzure grond zijn de bladverkleuringen het mooist. We raden daarom aan om bij het planten van deze boom tuinturf door de aarde heen te mengen. De amberboom is lichtgevoelig voor harde wind. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de standplaats.

Snoei en onderhoud:
Omdat de boom compact groeit is snoei niet noodzakelijk. U kunt de boom wel goed snoeien. Hiermee kunt u de grootte van de uiteindelijke kroon bepalen en eventueel dood hout uit de kroon verwijderen. Het snoeien kan het beste in de periode van november tot februari. Bij vorst raden we de snoei af.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' - 225 cm stam | Bol-amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.