Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over vormsnoei coniferen

In Japan en China hebben ze er een kunst van gemaakt planten in de meest eigenaardige vormen op te kweken. De term bonsai zal bij velen een belletje doen rinkelen. De dennen in deze categorie doen hier erg sterk aan denken. Ze worden op kunstmatige wijze klein gehouden door ze te knippen. De soorten die worden gebruikt voor deze boomvorm kunnen makkelijk tegen snoeien. Het snoeien gebeurt meestal rond of net na de langste dag van het jaar (21 juni).

Vormsnoei planten in de tuin

De dennen zijn door hun vorm echt planten die een plekje op het hoofdpodium verdienen. Ze komen bijvoorbeeld goed tot hun recht vooraan in de border. Kies dan voor een lage onderbegroeiing of om de bodem te af te dekken met boomschors. Voor de onderbegroeiing kunt u o.a. denken aan een bodembedekker zoals Cotoneaster dammerii of een erg platte dwergconifeer zoals de Juniperus horizontalis ‘Golden Carpet’.

Vormsnoei planten in een pot

Vormsnoei planten zijn door hun compacte formaat ook goed geschikt om in pot te zetten. Omdat de planten ieder jaar eigenlijk niet groter worden door het snoeien kunnen ze vaak jarenlang in hetzelfde potformaat blijven staan. Door naast water, regelmatig voeding bij de geven blijft de plant vitaal en op kleur.

Vormsnoei bij Tuinplantenwinkel.nl

Alle vormsnoei coniferen staan bij ons in pot en zijn het hele jaar te planten en te bestellen. Het kweken van vormsnoei coniferen is een tijdrovend proces en niet alle vormen zijn eindeloos leverbaar. Daarom zijn veel van de planten in deze categorie niet of slechts beperkt online leverbaar. In ons plantencentrum hebben we altijd een divers aanbod staan wat u kunt bekijken. Neem gerust contact met ons op over de huidige voorraad.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.