» Pinus strobus 'Secrest' - bonsai - Excellent

Pinus strobus 'Secrest' - bonsai - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Weymouthden
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 47 cm
Door ons geleverde hoogte: Ø 100/125 cm

Pinus strobus 'Secrest' of Weymouthden - Informatie:

De bonsai-vorm van een boom voor de tuin is vergelijkbaar met de extreem kleine bonsai-boompjes die jarenlang door hobbyisten en kweekers bewerkt worden, zodat er een zo klein mogelijk exemplaar van de boom verkregen wordt, dat letterlijk in een schaal geplant kan worden ( bon = leven, sai= schaal).
Pinus stobus 'Secret' is van huis uit een kleine naaldboom met lange grijsgroene naalden. De Weymouthden groeit van nature langzaam. In de Excellent-serie wordt deze tuinplant in een bonsai-vorm gekweekt door leiden en snoeien. De gemodelleerde vorm die de naaldboom heeft, staat daardoor vast.

 

Standplaats:

Pinus strobus 'Secrest' is geschikt voor een border in de kleine tuin of in een pot op het terras of het balkon. Liefst in de zon of halfschaduw. Hij groeit ook goed in schrale grond (bij de kust). Bij droogte wel wat water geven.

 

Snoei en onderhoud:

Om de karakteristieke bonsai-vorm te behouden moet de tuinplant in de periode tussen maart en september geknipt worden. Beste gebruikt u daarvoor een kleine heggen- of snoeischaar. Nieuwe takjes kunt u wegknippen of zelf in een gewenste vorm buigen en tijdelijk vastzetten met stokjes en bindtouw. Liefst niet met gewoon touw en zeker niet te strak, want dat belemmert de groei. Snoei als het niet te warm en te zonnig is, liefst bij bewolkt weer.

 

 De Pinus strobus 'Secrest' - bonsai - Excellent | Weymouthden koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.