» Leibomen » Groenblijvende leibomen

Groenblijvende leibomen

Groenblijvende leibomen
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende leibomen

Leibomen, zo ook groenblijvende leibomen zijn al jaren een specialiteit binnen ons planten- en bomencentrum. Bijna alle leibomen maken we in eigen beheer. Hierin hebben we al meer dan 25 jaar ervaring. De rekken van onze leibomen zijn makkelijk aan elkaar te koppelen. Zo kan iedereen een strakke rij leibomen plaatsen in zijn of haar tuin.

 

Groenblijvende leibomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden de groenblijvende leibomen in een aantal series aan. De Basic-Classic- en 120-serie zijn de meest gekozen opties. Daarnaast bieden we op Tuinplantenwinkel kleinere, lage groenblijvende leibomen aan in de Small-serie. Nieuw is de 150-serie, dit zijn bomen met een groot rek van 150x150cm, deze zorgen meteen voor privacy. Ook vindt u leibomen met een gekanteld rek, meer een scherm waarop de twijgen zijn uitgewaaierd. Deze leibomen noemen we leischermen of leibomen in de scherm-serie. Leischermen zijn ideaal voor het camoufleren van een lelijke muur of schuur.

 

Het verschil tussen de series wordt bepaald door het rek dat wordt gebruikt bij het leiden. Bij de Basic-Leibomen is dit rek 180 bij 110 centimeter (bxh) en heeft het rek 6 horizontale liggers. Classic-Leibomen hebben een rek van 200 bij 130 centimeter (bxh). Dit rek is opgebouwd uit 7 horizontale liggers of etages. Leibomen uit de 120-serie hebben een rek of scherm van 120 x 120 centimeter (bxh) en leibomen uit de 150-serie hebben een rek van 150 150 centimeter (bxh). Leibomen uit de Small-serie hebben een beperkte stamhoogte en een rek met een afmeting van 120 x 90 centimeter (bxh). Dit rek is opgebouwd uit 5 liggers of etages.

 

Let op: De leiboom uit de Basic-serie, Classic-serie, 120-serie en 150-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leiboom zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

 

Leibomen groenblijvend - Standplaats en verzorging

Blad houdende ofwel groenblijvende leibomen zijn er voor de kleine en grote tuin. Let er in grote tuinen wel op dat de bomen wat beschut staan en niet vol in de wind.

Het voordeel van een groenblijvende leiboom is dat de boom jaarrond privacy geeft. Alle groenblijvende leibomen welke Tuinplantenwinkel.nl aanbiedt zijn winterhard, maar verlangen wel een enigszins beschutte standplaats. Bij zeer strenge vorst (-15 graden of Celsius) is er kans op bevriezing van het blad. Het herstelproces van de boom duurt vaak jaren. In het buitengebied waar wind vaak vrij spel heeft raden wij aan te kiezen voor een bladverliezende leiboom. Een bladverliezende leiboom stelt over het algemeen minder eisen aan de grond en is altijd goed bestand tegen de meest strenge vorst.

De meeste bomen staan het liefst in de zon of halfschaduw, maar bijvoorbeeld taxus en laurier kunt u ook prima op een schaduwrijke plek plaatsen. Zorg voor een goed doorlatende bodem. Maak hiervoor een ruim plantgat bij het planten en voeg eventueel wat extra compost in de vorm van aanplantgrond toe voor een extra rijke bodem.

 

Groenblijvende leibomen kopen

De keuze voor een groenblijvende leiboom is vrij groot. Op deze pagina vindt u alle opties bij elkaar. U kunt met de filters een selectie maken op bloei en bijvoorbeeld bladkleur. In onze keuzehulp vindt u alle soorten leibomen bij elkaar met een beknopt overzicht van de pluspunten en aandachtspunten.

Groenblijvende leibomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.