Lei-laurier l. 'Brenelia' - Basic - individueel geen extra's

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Portugese laurier
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Nee
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Keuze afhankelijk
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Prunus lusitanica 'Brenelia' of Lei-Portugese laurier - Informatie:

Deze Portugese laurier als leiboom is een groenblijvende leiboom. De bladeren van deze laurierboom zijn wat kleiner dan bij de 'Novita' en 'Caucasica'. De variëteit Brenelia heeft ten opzichte van de 'Angustifolia' een meer gegolfde bladrand. Bovendien hebben de bladstelen vooral in de wintermaanden een rodere kleur. Het blad is donkergroen van kleur en glanst aan de bovenzijde. Deze boom is goed te snoeien en daardoor goed geschikt als leiboom. Deze leiboom uit de Basic-serie heeft een rekgrootte van 180 x 110 cm. De stamhoogte is afhankelijk van uw keuze uit de beschikbare voorraad.

Het beste groeit de Portugese laurier op een enigszins beschutte standplaats uit de (oosten)wind. Bij zeer strenge vorst (-15 graden Celsius) zijn de bladeren en de jonge stengels gevoelig voor bevriezing.

 

Standplaats:

De Portugese laurier staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Teveel kalk in de bodem verdraagt deze tuinplant slecht. Op kleigrond kunt u beter kiezen voor een van onze andere leiboomsoorten.

 

Snoei en onderhoud:

De portugese laurier kunt u het beste 1 of 2 maal per jaar snoeien zodat hij mooi in vorm blijft en mooi dicht groeit. U kunt de boom het beste snoeien met een heggenschaar. Aangeraden snoeiperiodes zijn eind juni/begin juli en aan het einde van de winter. In theorie is het echter mogelijk deze boomsoort het hele jaar door te snoeien indien dit nodig is.

Bij het aanplanten raden wij aan aanplantgrond te gebruiken. Deze grond vermengt u met de bestaande aarde in het plantgat alvorens u de kluit van de boom in de aarde plaatst.

Na het aangroeien kunt u tijdens de groeimaanden (tussen april en september) wat extra mest geven in de vorm van een organische mestkorrel. Dit kunt u doen met een koemest of bijvoorbeeld Culterra.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Portugese laurier  klik hier!De Lei-laurier l. 'Brenelia' - Basic - individueel geen extra's | Portugese laurier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.