Informatie over lijsterbes

De meest voorkomende Lijsterbes is de Sorbus aucuparia, dit is ook de wilde soort welke in Nederland ook in de bossen staat. Alle lijsterbessen krijgen witte bloemen / bloesem en daarna bessen. Een populaire Lijsterbes is de Sorbus 'Dodong', deze heeft een prachtige herfstverkleuring en opvallende oranje bessen. De Lijsterbes kopen kunt u bij tuinplantenwinkel.nl online. Ook voor andere boomsoorten kunt u bij ons terecht. Wij hebben een groot assortiment aan bomen staan op ons planten centrum het gehele jaar door. U bent van harte welkom.

 

Gewone lijsterbes boom planten

Lijsterbessen staan graag op een plaats in de zon tot halfschaduw. De bodem dient licht vochtig maar wel doorlatend te zijn. De lijsterbes trekt vele vogels aan, dus wilt u in uw tuin wat meer vogels dan zou een lijsterbes een goede optie kunnen zijn. 

 

Lijsterbes snoeien en verzorgen

Snoei is niet nodig, de boom groeit van nature uit tot een wat compactere boom. Eventueel opkronen is wel mogelijk. Opkronen wil zeggen dat u de onderste vertakking weghaalt waardoor u bijvoorbeeld makkelijker onder de boom door kunt lopen. 

 

Wilde lijsterbes

De wilde lijsterbes oftewel gewone lijsterbes beter bekent als sorbus domestica werd vroeger veel aangeplant rond boerderijen deze hoogstam boom met zijn gladde schors en gladde stam heeft een oneven geveerd blad er komen oranjerode echte bessen aan deze vruchten van deze kleine boom hebben een hele mooie sierwaarde de witte bloesem is in tuilen op de takken van de lijsterbes ook wel sorbus aucuparia genoemd. De kroon van de gewone lijsterbes ofwel lijsterbesboom is wat aan de smalle kant het word dus geen brede kroon na de witte bloeiwijze volgen in het najaar de oranjerode besjes. De sorbus aucuparia met zijn oneven geveerd blad en oranjerode bessen is een sierwaarde voor elke tuin de sorbus aucuparia word ook wel eens als straatboom aan geplant de wortels van deze boom stellen weinig eisen de boom is een echte bijenlokker als de boom in bloei staat.

 

Oranjerode vruchten

De lijsterbes in het algemeen is bekend om zijn oranjerode vruchten. Deze vruchten zie je soms ook in het wit/roze. De bloemkleur van de Lijsterbes soorten zijn gelijk aan elkaar. De lijsterbes heeft een goede zelf bestuiving, u heeft dus maar een lijsterbes nodig om oranjerode bessen te krijgen.

 

Veelgestelde vragen over Lijsterbes:

Hoe groot wordt de lijsterbes?

Antwoord: De uiteindelijke grootte van het soort dat u kiest.

 

Is een lijsterbes giftig?

Antwoord: Een lijsterbes is in principe niet giftig voor mens en dier. Maar bij grote inname raadpleeg altijd een arts. Vogels zijn er wel dol op.

 

Hoe snel groeit de lijsterbes?

Antwoord: De snelheid in groei is afhankelijk van het soort dat u kiest.

 

Welke dieren eten lijsterbes?

Antwoord: Vogels zijn dol op de bessen van een Lijsterbes.

 

vogels in de tuin met de lijsterbes

 

Inspiratie Lijsterbes:

oranje bessen in de boom

 

Heeft u graag vogels in de tuin? Plant dan de Lijsterbes.

witte scherm bloemen van lijsterbes

 

De Lijsterbes houdt van een lichte en zonnige standplaats.

 

herfst kleuren van de lijsterbes

 

Het blad van een Lijsterbes verkleurt in de herfst van groen naar prachtige oranje kleuren.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.