» Sorbus 'Dodong'

Sorbus 'Dodong'

Product informatie

Nederlandse naam: Lijsterbes
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm

Sorbus 'Dodong' of Lijsterbes - Informatie:
Sorbus 'Dodong' is een vrij nieuwe Lijsterbes soort. Het is een lager blijvende soort, waardoor hij ook prima in een kleinere tuin past. Deze Lijsterbes heeft mooi glanzend, geveerd blad. Sorbus 'Dodong' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een licht vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt geen eisen aan de grondsoort. Deze tuinplant krijgt in mei/juni witte bloemschermen, die in het najaar uitgroeien tot oranje bessen; de bladeren krijgen een mooie oranjerode verkleuring. Als men graag veel vogels in de tuin ziet, is de Sorbus 'Dodong' een goede optie. De Lijsterbes verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig. 

 

Sorbus 'Dodong' is een bladverliezende tuinplant. Deze Lijsterbes bloeit in mei met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 3 tot 5 meter hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Sorbus 'Dodong' | Lijsterbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.