Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rode druiven

Tijdens het doen van de boodschappen, staan ze regelmatig op het lijstje; De druif. Het is een gewilde en veel verkocht product dat in nagenoeg alle supermarkten te koop is en daardoor ook in menig winkelwagen te vinden is. Wist u dat deze bakjes van 500 gram bijna nooit uit Italië of Frankrijk komen, maar meestal een lange reis gemaakt hebben, voordat ze bij u in huis aanbelanden? Het oogst seizoen in Italië duurt niet het hele jaar, maar we willen ze tijdens het boodschappen doen wel in huis kunnen halen. Vandaar dat ze van over de hele wereld naar Nederland gehaald worden.

 

Maar wat is nu mooier dan deze vruchten uit uw eigen tuin te kunnen plukken en eten? Lekker eigen druiven eten! Het kan, mits u ze op de juiste plek in de tuin zet.

 

Blauwe, witte en rode druiven

Naast de witte druiven en blauwe druiven worden er nog onderscheid gemaakt in een 3e groep. Dit zijn de rode druiven. Wanneer je ze naast elkaar houdt, zie je pas het grote verschil in vruchtkleur tussen de rode en blauwe druiven. De smaak van beide producten is prima. Ook de rode druiven die we aanbieden op Tuinplantenwinkel.nl rijpen goed in het Nederlandse klimaat. Een druivenstruik is niet alleen vruchtdrager, hij geeft ook sierwaarde aan de tuin. Zeker oudere exemplaren met dikke stammen en takken met afschilferende bruine bast zijn prachtig om te zien. Ook vogels waarderen niet alleen de vruchten, maar komen ook op de bast af. Ze trekken loszittende delen van de stam en gebruiken dit om hun nest van te maken. 

 

Rode druiven planten

Hoewel de meeste rassen rode druiven goed rijp worden, vergroot een goede standplaats de kans op een mooie oogst aanzienlijk. Zorg voor een zonnige plek, bij voorkeur op een beschutte plaats uit de wind. Een plek tegen een zuidmuur zou ideaal zijn. Rode druiven hebben (net zoals alle druivenplanten) begeleiding nodig om langs te kunnen groeien. Dit kan een gespannen draad zijn, maar bijvoorbeeld ook een pergola is hiervoor prima geschikt. 

 

Rode druiven snoeien en verzorgen

Rode druiven zijn sterke groeiers. Ze kunnen jaarlijks scheuten maken van meer dan een meter lang. Om te voorkomen dat de struik een wildernis wordt, is tijdig snoeien van de Rode druiven belangrijk. Zorg in de eerste jaren na aanplant dat er een basisplant gevormd wordt. Bijvoorbeeld een hoofdstam met zijtakken; tegen een muur kan een leivorm met horizontale vertakking aangehouden worden. Maak hiervoor gebruik van nieuwe jonge twijgen en knip overbodige twijgen weg. Als na verloop van de tijd de basisvorm af is, kunnen de nieuwe twijgen steeds op de hoofdtakken worden gesnoeid. Laat steeds 5 a 10 cm staan. Hierdoor ontstaan allemaal takjes waaraan de druiventrossen zullen groeien. Als het blad van de rode druiven in de zomermaanden over de druiventrossen hangt, dan kan dit weggeplukt worden, zodat de trossen in de zon komen te hangen. Hierdoor zullen ze beter rijpen. Verder kunt u jaarlijks wat kalk rondom de voet van de Rode druiven strooien. Dit kan in het voorjaar of in het najaar gedaan worden. Bij de betreffende producten vindt je specifieke informatie over de soort en het onderhoud ervan. Zo kunt u kijken welk ras het best bij uw wensen past.

 

Veelgestelde vragen over Rode druiven:

Zijn Rode druiven pitloos?

Antwoord: Helaas zijn niet alle druiven pitloos, maar er komen steeds meer soorten op de markt die én pitloos zijn én tegen het Nederlandse klimaat bestand zijn. Op onze website vindt u de Vitis vinifera 'Heike' als pitloze rode druiven.

 

Hoe gezond zijn rode druiven?

Antwoord: Rode druiven zijn net zo gezond en lekker dan witte of blauwe druiven.

 

Wat is het verschil tussen rode en blauwe druiven?

Antwoord: Het verschil zit hem in de kleur van de vruchten. Misschien denk je dat er op het eerste gezicht niet zoveel verschil in kleur tussen rode druiven en blauwe druiven zit, maar als je ze naast elkaar houdt, zie je wel degelijk een groot kleurverschil tussen deze producten.

 

Welke kleur druiven zijn het gezondst?

Antwoord: Het maakt niet uit of je blauwe, witte of rode druiven eet. Ze zijn allemaal lekker en gezond!

 

Rode druiven plukken uit eigen tuin

 

Inspiratie Rode druiven:

eetbare rode druiven kweken

 

Rode druiven zijn net wat specialer, maar niet minder lekker! De smaak van de druif is echt afhankelijk van de variëteit en niet zozeer van de vruchtkleur.

 

Frisgroen blad van de rode druif

 

De druif is een klimplant en heeft groot groen blad in de zomer. In het najaar verkleuren de bladeren geel of oranje.

 

Rode druiven boomgaard

 

Rode druiven houden van kalkrijke grond en hebben steun nodig bij de groei.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.