Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rode druiven

Naast de witte druiven en blauwe druiven worden er nog onderscheid gemaakt in een 3e groep. Dit zijn de rode druiven. Wanneer je ze naast elkaar houdt, zie je pas het grote verschil in vruchtkleur tussen de rode en blauwe druiven. De smaak van beide soorten is prima. Ook de rode druiven die we aanbieden op Tuinplantenwinkel.nl rijpen goed in het Nederlandse klimaat. Een druivenstruik is niet alleen vruchtdrager, hij geeft ook sierwaarde aan de tuin. Zeker oudere exemplaren met dikke stammen en takken met afschilferende bruine bast zijn prachtig om te zien. Ook vogels waarderen niet alleen de vruchten, maar komen ook op de bast af. Ze trekken loszittende delen van de stam en gebruiken dit om hun nest van te maken. 

Rode druiven planten

Hoewel de meeste rassen rode druiven goed rijp worden, vergroot een goede standplaats de kans op een mooie oogst aanzienlijk. Zorg voor een zonnige plek, bij voorkeur op een beschutte plaats uit de wind. Een plek tegen een zuidmuur zou ideaal zijn. Rode druiven hebben (net zoals alle druivenplanten) begeleiding nodig om langs te kunnen groeien. Dit kan een gespannen draad zijn, maar bijvoorbeeld ook een pergola is hiervoor prima geschikt. 

Rode druiven snoeien en verzorgen

Rode druiven zijn sterke groeiers. Ze kunnen jaarlijks scheuten maken van meer dan een meter lang. Om te voorkomen dat de struik een wildernis wordt, is tijdig snoeien van de Rode druiven belangrijk. Zorg in de eerste jaren na aanplant dat er een basisplant gevormd wordt. Bijvoorbeeld een hoofdstam met zijtakken; tegen een muur kan een leivorm met horizontale vertakking aangehouden worden. Maak hiervoor gebruik van nieuwe jonge twijgen en knip overbodige twijgen weg. Als na verloop van de tijd de basisvorm af is, kunnen de nieuwe twijgen steeds op de hoofdtakken worden gesnoeid. Laat steeds 5 a 10 cm staan. Hierdoor ontstaan allemaal takjes waaraan de druiventrossen zullen groeien. Als het blad van de rode druiven in de zomermaanden over de druiventrossen hangt, dan kan dit weggeplukt worden, zodat de trossen in de zon komen te hangen. Hierdoor zullen ze beter rijpen. Verder kunt u jaarlijks wat kalk rondom de voet van de Rode druiven strooien. Dit kan in het voorjaar of in het najaar gedaan worden.

 

Rode druiven plukken uit eigen tuin

 

Inspiratie Rode druiven:

eetbare rode druiven kweken

 

Rode druiven zijn net wat specialer, maar niet minder lekker! De smaak van de druif is echt afhankelijk van de variëteit en niet zozeer van de vruchtkleur.

 

Frisgroen blad van de rode druif

 

De druif is een klimplant en heeft groot groen blad in de zomer. In het najaar verkleuren de bladeren geel of oranje.

 

Rode druiven boomgaard

 

Rode druiven houden van kalkrijke grond en hebben steun nodig bij de groei.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.