Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over camellia sasanqua

Fijner van structuur dan Camellia japonica en een van de meest opvallende najaarsbloeiers is de Camellia sasanqua. Deze groep is wat minder bekend dan de voorjaarsbloeiende japonica-soorten, maar is zeker de moeite waard. De plant bloeit met vrolijk gekleurde en lieflijke bloemen in het najaar en winter. De precieze bloeitijd hangt samen met de temperatuur waardoor deze tussen oktober en februari valt. De bloemen verspreiden een heerlijke geur bij droog weer. Niet alleen de bloemen zijn kleiner, maar ook het blad. De plant heeft daardoor een veel lossere (natuurlijke) uitstraling.

Camellia sasanqua kopen en verzorgen

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende kleurrijke variëteiten van deze herfstbloeiende camelia. De bloemblaadjes staan in een krans rondom heldergele meeldraden. Na de bloei vallen de bloemblaadjes snel af. Niet getreurd want aan dezelfde twijg staan weer nieuwe knoppen te springen om open te gaan. De heester laat zich goed snoeien maar dat hoeft niet. Als u wilt snoeien kunt u dit het beste doen direct na de bloei. Snoei niet nogmaals in de zomer omdat u dan de bloemknoppen ook weg knipt.

De plant houdt van een beschutte standplaats en staat graag op humeuze, goed doorlatende grond. De plant kan wel iets beter tegen de zon dan de Camellia japonica. We raden bij het planten aan om tuinturf te gebruiken. Vermeng de turf met de aarde in het plantgat voordat u de tuinplant gaat planten. Ook de tuinturf kunt u kopen in onze webwinkel.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.