» Camellia sasanqua 'Maiden's Blush'

Camellia sasanqua 'Maiden's Blush'

Product informatie

Nederlandse naam: Herfstcamelia
Bloeitijd: September - November
Bloemkleur: Roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Camellia sasanqua 'Maiden's Blush' of Herfstcamelia - Informatie:
Naast de bekende camelia's die in het voorjaar bloeien zijn er ook soorten die juist in het najaar bloeien. De Camellia sasanqua 'Maiden's Bush' valt onder de laatste categorie. Deze groep camelia's onderscheidt zich daarnaast van de Camellia japonica met het fijne blad en lossere groeiwijze. De bloemen van deze Camellia sasanqua 'Maiden's Blush' hebben een zachtroze kleur. Als de bloemen geopend zijn ziet u de heldergele meeldraden welke mooi afsteken tegen de roze kroonbladeren. De bloemen zijn minder groot dan bij de Camellia japonica maar daarom zeker niet minder fraai.
Deze herfstcamelia is een wintergroene struik en kan een hoogte bereiken van ongeveer anderhalve meter.

 

Standplaats:

Plant Camellia sasanqua 'Maiden's Bush' op een beschutte standplaats. Op een windluwe plek uit de hete middagzon voelt deze tuinplant zich het beste thuis. De grond moet bovendien zuur zijn en goed vochthoudend. Door tuinturf toe te voegen aan het plantgat kunt u hier op een makkelijke manier voor zorgen.

Snoei en Onderhoud:
Snoeien van de Camellia is goed mogelijk. U kunt deze herfstcamelia het beste snoeien aan het einde van de winter. Door de takken in te korten groeit de struik goed dicht. De bloemknoppen voor het volgend jaar ontwikkelen zich aan de nieuwe scheuten. Snoeien na juni raden we om deze reden af.
Camelias houden van een zure, vochthoudende bodem. Gebruik daarom bij het planten van deze tuinplant tuinturf. Bemesting heeft deze tuinplant niet nodig, behalve als ze in pot wordt gezet. Strooi als onderhoudsbemesting iedere 2 jaar turfstrooisel rondom de voet van de plant. De lage zuurgraad houdt u daarmee in stand.De Camellia sasanqua 'Maiden's Blush' | Herfstcamelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.