Camellia rosthorniana 'Cupido'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Camelia
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm
Beschrijving

Camellia rosthorniana 'Cupido' of Camelia - Informatie:
Deze Camelia komt wat betreft uiterlijk niet in de buurt van zijn soortgenoten maar is wel even elegant. De Camellia rosthorniana 'Cupido' heeft erg fijn blad waarbij de bloemen letterlijk aan de takken hangen. De bloemen zijn wit, maar de buitenzijde van de bloemblaadjes heeft een roze blos. Deze verschijnen in het vroege voorjaar in de maanden april en mei. Het blad van deze Camelia heeft een donkerrode kleur bij het verschijnen en kleurt bij het ouder worden donkergroen. Deze plant is ook bekend onder de naam Camellia rosthorniana 'Elina'.

Standplaats:
De Camellia rosthorniana 'Cupido' staat het liefst in een vochthoudende, zure grond op een beschutte standplaats. Een plekje in de ochtend- of avond-zon is voor deze tuinplant het meest ideaal. Tuinplantenwinkel.nl adviseert om tuinturf te gebruiken in het plantgat. Dit vergroot het vochthoudende vermogen en zorgt voor een lage zuurgraad in de bodem. Hierop kan de plant zich optimaal ontwikkelen. Als u de camelia in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kan het hele jaar door maar is het beste net na de bloei. Zo kan de plant nog nieuwe scheuten en bloemknoppen maken voor het opvolgende jaar.De Camellia rosthorniana 'Cupido' | Camelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.