Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode bes / Rode aalbes
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Groen/wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm
Beschrijving

Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets' of Rode aalbes XL-serie - Informatie:
Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'  is een gemakkelijke tuinplant die goed groeit; dit oude ras wordt al gauw een forse struik. De Rode aalbes - XL kunt u aanplanten als haag, solitair in de tuin of zelfs in een pot op het balkon of terras. In juni-juli komen er heerlijke bessen aan de struik. U kunt ze lang blijven oogsten. Ze zijn geschikt om zo te eten en om sap en jam van te maken.

 

Snoei en onderhoud:

Geschikt voor vele grondsoorten. Op zand na de bloei een laag afgevallen bladeren rond de voet van de plant aanbrengen en veelvuldig organische meststof (koemestkorrels) toevoegen. Zet deze struik bij voorkeur in de volle zon, maar halfschaduw kan; hoe zonniger de standplaats des te rijker zal de oogst zijn. Dun de Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets'eens in de zoveel jaar uit voor het behoud van de vorm en vruchtdracht. Snoeien kan het beste na de winter op een vorstvrije dag. Knip dan uitgebloeide takken terug tot 25 cm van de zijtak. Eens in de vier jaar knipt u oude takken dieper terug, dit voor vormbehoud. Bij droogte kunt u het beste water geven als de bessen zich gaan vormen, als ze gaan kleuren hoeft het niet meer. 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets' - XL | Rode bes / Rode aalbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.