Informatie over rotsplanten

Sommige planten hebben zich helemaal aangepast aan een droge, schrale en soms stenige ondergrond. Deze planten zijn in staat om zich met het weinig beschikbare water toch te voeden en uit te groeien tot een volwaardige plant. Een aantal planten zoals sedum en sempervivum slaat hiervoor water op in het blad. Op die manier zijn ze minder afhankelijk van het regenwater dat op deze standplaatsen snel weg zakt.

Rotsplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Rotsplanten zijn uitermate geschikt voor een drogere standplaats in de tuin. Denk aan rotstuinen, maar ook de randen van verhoogde borders. Daarnaast staan de meeste van deze planten in de zon. Aan teveel vocht hebben ze een hekel. Zorg er dus voor dat het water altijd goed weg kan zakken. Vooral in een natte herfst en winter is dat erg belangrijk.

In deze categorie hebben we een selectie gemaakt van droogte-minnende planten die u op deze plekken goed kunt toepassen. Al deze planten zijn uitsluitend buitenshuis te gebruiken net als al onze andere planten en bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.