Informatie over bonsaivorm

Tuinplantenwinkel.nl is geen expert op het gebied van bonsaiboompje en bonsaivormen. Toch hebben we wel een aantal bonsaivormen in ons assortiment. Op deze pagina staan de tuinplanten die bladeren hebben. Daarnaast zijn er ook een aantal bonsaivormen met naaldvormige bladeren. Deze vindt u terug in de categorie 'Vormsnoei coniferen'

 

In de categorie op deze pagina staan kleine sierappelboompjes die in een schaal zijn aangeplant. De sierappel is een logische keuze om als bonsai vorm te kweken. De miniatuur appeltjes lijken op een eetbare appel op schaal. Daarnaast geven deze bonsaivormen in het voorjaar eerst een mooie bloesem en zijn de sierappelboompjes ook prima in vorm te snoeien.

Bonsaivorm aanplanten

Het mooiste staan de bonsaivormen in een pot of schaal op het balkon of terras. Hoe kleiner de pot is, hoe minder hard de planten zullen groeien en hoe makkelijker ze in de bonsaivorm te snoeien blijven. De bonsaivormen kunnen ook in de volle grond aangeplant worden, maar houdt er rekening mee dat ze dan een grotere groeikracht zullen hebben. Er is dan meer en vaker onderhoud nodig om ze mooi in vorm te laten blijven.

Bonsaivorm snoeien en onderhouden

Zoals hierboven al aangegeven, kunnen de bonsaivormen het beste in een zo klein mogelijke pot of schaal aangeplant worden. Dit zorgt voor een minimale groei en vaak uitbundige bloei. Belangrijk hierbij is er op te letten dat de boompjes niet uitdrogen. Dit is vooral bij een warme en droge periode van belang, maar ook bij minder warme dagen tijdens groeizaam weer moet u ze goed in de gaten houden. Door de kleine kluitjes en potten is er weinig waterbuffer mogelijk. Wees ook voorzichtig met het geven van mest. Zo nu en dan een klein beetje voeding is voldoende. Zorg ervoor dat u zeker niet teveel geeft.

 

Snoeien van de bonsaivormen kunt u het beste regelmatig doen. Het is beter om telkens één of twee scheutjes te knippen, dan te wachten tot het hele boompje gesnoeid moet worden. Vooral bij aanplant in de volle grond is het belangrijk om de vorm van uw bonsaivorm regelmatig aandacht te geven. Dit houdt de mooie vorm van het boompje in tact. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.