» Malus 'Golden Henry' - bonsai in schaal

Malus 'Golden Henry' - bonsai in schaal

Product informatie

Nederlandse naam: Sierappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm

Malus 'Golden Henry' of Sierappel - Informatie

Bonsai-achtige sierappel in schaal. De Malus 'Golden Henry' bloeit met mooie wit-roze appelbloesem in april/mei. Het frisgroene blad is ovaalvormig, verkleurt in de herfst geel. Deze winterharde Sierappel verliest daarna in de winter het blad. Een gewone Sierappel van deze soort kan wel 5 m hoog worden. Het voordeel van een bonsaivorm in schaal is, dat deze tuinplant ook op een balkon of terras van een patio kan staan. In de najaar geeft de 'Golden Henry' gele, kleine appeltjes die lang blijven hangen. Ze zijn voor mensen niet eetbaar, maar vogels lusten de appeltjes graag. Geef Malus 'Golden Henry' bij voorkeur een plekje in de zon of halfschaduw. Geef de plant in een pot regelmatig water en voeding, zeker als de vruchten zich gaan vormen. Snoei is nodig om het bonsai-karakter te behouden; knip in de late zomer jonge scheuten in de kroon terug; teveel vruchten kan takken doen bezwijken. Bescherm de plant tegen vorst van meer dan -15. gr. C. met een speciale vliesdoek of deken, Want hij is gevoelig voor late nachtvorst. 


Malus 'Golden Henry' bloeit in april-mei met witroze bloemen, die uitgroeien tot gele sierappeltjes. De Sierappel is  winterhard, verliest zijn blad en staat graag in de zon of halfschaduw.


 De Malus 'Golden Henry' - bonsai in schaal | Sierappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.