Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over judasboom

De Judasboom (Cercis canadensis) komt van nature voor in Zuid-Europese streken bijvoorbeeld in Judea (Israël), waaraan de boom zijn naam te danken heeft. Maar ook de Bijbelse figuur Judas zou een naamgever kunnen zijn. De boom of meerstammige struik heeft een onregelmatige, open kroon, die in het voorjaar op de kale takken volhangt met violetkleurige bloemtrossen, die samen een grote roze wolk vormen. De bloemen groeien in juli uit tot lange, bruine peulen. De bladeren, die na de bloei verschijnen, zijn in de zomer afhankelijk van de variëteit rood of grijsgroen en hebben een mooie herfstverkleuring voordat ze afvallen. De zaadpeulen blijven in de winter aan de boom hangen en zorgen zo voor extra decoratie van uw tuin.

Judasboom planten

Een Cercis canadensis staat het liefst op een enigszins beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een normale, vochthoudende bodem als solitair in de tuin of park. Gebruik voor een goede start aanplantgrond bij het planten. Dit geldt voor de Cercis siliquastrum, maar ook voor de Cercis canadensis. Deze Judasbomen zijn, zeker als hoogstam, ook gebaat bij extra houvast tijdens en daarom raden wij aan om een boompaal met boomband te gebruiken. 

Judasboom snoeien en verzorgen

Omdat de Judasboom een penwortel heeft, is verplaatsen van een eenmaal geplante boom niet mogelijk. De Judasboom hoeft niet veel gesnoeid te worden; in zijn natuurlijke vorm is deze boom het mooist. Takken die toch te dicht bij elkaar groeien, kunnen in de zomer helemaal weggeknipt worden, zodat de boom meteen een verjongingskuur krijgt. Snoei niet in de winter want dan is er grote kans op bloeden en rotten op de snijvlakken.

Wilt u een Judasboom kopen?

Natuurlijk bieden we op Tuinplantenwinkel.nl de populaire Cercis siliquastrum aan, maar ook voor de Cercis canadensis (Amerikaanse Judasboom) of de Cercis chinensis (Chinese Judasboom) kunt u bij ons terecht. Deze bomen hebben gemeen dat bij allemaal in het voorjaar prachtige roze bloesem aan de takken komt. In onze webshop vindt u de Judasboom in verschillende afmetingen en groottes, zodat dit sieraad van een bloesemboom ook in uw tuin kan schitteren.

 

Judasboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.