Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over judasboom

De Judasboom komt van nature voor in Zuid-Europese streken bijvoorbeeld in Judea( Israël), waaraan de boom zijn naam te danken heeft. Maar ook de Bijbelse figuur Judas zou een naamgever kunnen zijn. De boom of meerstammige struik heeft een onregelmatige, open kroon, die in het voorjaar op de kale takken volhangt met violetkleurige bloemtrossen, die samen een grote roze wolk vormen. De bloemen groeien in juli uit tot lange, bruine peulen. De bladeren, die na de bloei verschijnen, zijn in de zomer afhankelijk van de variëteit rood of grijsgroen en hebben een mooie herfstverkleuring voordat ze afvallen. De zaadpeulen blijven in de winter aan de boom hangen en zorgen zo voor extra decoratie van uw tuin.

Judasboom planten

De Judasboom staat het liefst op een enigszins beschutte plaats in de zon of halfschaduw in een normale, vochthoudende bodem als solitair in de tuin of park. Gebruik voor een goede start aanplantgrond bij het planten. 

Judasboom snoeien en verzorgen

Omdat de Judasboom een penwortel heeft, is verplaatsen van een eenmaal geplante boom niet mogelijk. De Judasboom hoeft niet veel gesnoeid te worden; in zijn natuurlijke vorm is deze tuinplant het mooist. Takken die toch te dicht bij elkaar groeien, kunnen in de zomer helemaal weggeknipt worden, zodat de boom meteen een verjongingskuur krijgt. Snoei niet in de winter want dan is er grote kans op bloeden en rotten op de snijvlakken.

Judasboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.