» Cercis siliquastrum - hoogstam

Cercis siliquastrum - hoogstam

Product informatie

Nederlandse naam: Judasboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 35 cm

Cercis siliquastrum - hoogstam - Informatie:

De oorspronkelijk uit het Middelandse Zeegebied komende Cercis siliquastrum heeft als bijzondere eigenschap dat hij bloeit op de kale takken, voordat de bladeren zich ontwikkelen. U kunt zo nog meer genieten van de uitbundige bloei in het voorjaar. De stam is lang en glad; oudere bomen krijgen wat groeven. De tuinplant krijgt een brede kroon. Uit de rozepaarse bloemen vormen zich later in het jaar peulvruchten, die nog lang aan de takken blijven hangen.

 

Standplaats:

De Judasboom staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vrij droge, goed waterdoorlatende bodem op een enigszins beschutte plaats. Een te natte bodem verdraagt de tuinplant erg slecht; er kunnen dan schimmels gevormd worden. Verharding rond de boom is niet wenselijk.

 

Snoei en onderhoud:

Een pas aangeplante, jonge Cercis siliquastrum is nog gevoelig voor flinke vorst: bescherm hem even met doeken of folie, maar niet langer dan nodig is. Snoei is eigenlijk niet nodig; in het begin van de zomer kunnen dode takken worden weggeknipt.De Cercis siliquastrum - hoogstam | Judasboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.