Pyracantha 'Orange Charmer'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vuurdoorn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Pyracantha 'Orange Charmer' of Vuurdoorn - Informatie:

Naast de Lijsterbes is ook de Vuurdoorn een aanwinst in een tuin die is ingericht op het aantrekken van vogels. Het maakt daarbij niet uit of het de variant is met rode, gele of (zoals bij deze Pyracantha 'Orange Charmer') oranje bessen. De keuze is aan u welke u het mooiste vindt. In het voorjaar verschijnen witte bloemen die in schermen aan de tuinplant staan. Doorgaans wordt een Vuurdoorn als klimplant tegen een muur gezet, maar eigenlijk is het een heesterachtige plant. Met begeleiding kan hij zeker tegen een muur of schutting omhoog klimmen. De dichte vertakking met doorns zorgen voor een veilige (broed)plek voor verschillende soorten vogels. Ook de bessen vinden in het najaar gretig aftrek bij onze gevleugelde vrienden.

 

Standplaats:

De Pyracantha 'Orange Charmer' kan zowel in de zon als in de schaduw groeien, al zal de plant in de zon zeker meer bloesem en bessen krijgen dan op een plekje in de schaduw. Het is een zeer sterke plant die het eigenlijk op elke plek wel doet. Als de grond niet van al te beste kwaliteit is, dan is het aan te raden om tijdens de aanplant voldoende aanplantgrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede start van de groei van elke plant. Als de vuurdoorn tegen een muur komt te staan, let er dan op dat de grond op zo'n plek in de zomermaanden vaak erg droog is. Extra water geven is dan belangrijk. De Vuurdoorn kan door zijn heesterachtige groeiwijze ook als solitair aangeplant worden of als haag dienen.

 

Snoei en onderhoud:

Als de Pyracantha 'Orange Charmer' als klimplant wordt toegepast, dan dient de plant tijdig gesnoeid te worden. Dit om een smalle vorm te behouden. Het beste kan dit in het voorjaar net na de bloei gebeuren. Jonge lange zijscheuten mogen ook door het jaar heen teruggeknipt worden. Tip: Doe handschoenen aan om te voorkomen dat u zich aan een doorn bezeerd. De Pyracantha 'Orange Charmer' | Vuurdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.