Sambucus nigra 'Black Lace'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rode vlier of Zwarte vlier
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 175 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm
Beschrijving

Sambucus nigra 'Black Lace' of Rode vlier

Sambucus nigra 'Black Lace' ook wel Sambucus nigra 'Eva' genoemd, heeft mooie, diep ingesneden, donker purperen bladeren, die groen zijn als ze net uitlopen. De donkere bladeren in combinatie met de prachtige, roze bloemknopjes, waaruit uiteindelijk van roze naar wit verkleurende bloemetjes verschijnen, zorgen voor een zeer speciale heester in uw border. Na de bloei komen de donkere vlierbessen aan de Rode vlier; geschikt om o.a. jam, sap of wijn van te maken.

 

Standplaats Forsythia intermedia 'Lynwood'

Rode vlier stelt geen eisen aan de bodem; een goed doorlaatbare, humusrijke en licht vochthoudende bodem heeft de voorkeur. Wel geldt: 'hoe lichter de standplaats des te groter de oogst'.

 

Forsythia intermedia 'Lynwood' snoeien en onderhouden

Snoei bepaalt de hoogte van Sambucus nigra 'Black Lace';  om de tuinplant te verjongen kunt u hem in de winter of na de bloei tot ongeveer 40 cm boven de grond terugsnoeien. Strooi af en toe wat kalk en koemestkorrels in het voorjaar. De Sambucus nigra 'Black Lace' | Rode vlier of Zwarte vlier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.