U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Heide | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over heide

Op de Veluwe is het vaak een prachtig gezicht: paarse heidevelden in augustus. In de tuin kunt u echter ook genieten van heideplanten. Weliswaar op kleinere schaal, maar de heideplanten ogen nog steeds even kleurrijk. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u kiezen uit een selectie zomerheide (Calluna) en winterheide (Erica). Calluna bloeit in de zomer tussen augustus en oktober (soms zelfs langer). Erica is een winterbloeier en bloeit afhankelijk van het weer tussen december en april.

Hoe plant ik heideplanten in de tuin?

Heideplanten staan het liefst op een zonnige plek in de tuin, maar de grond moet het vocht goed vasthouden. Zet de heideplanten daarom goed in de tuinturf. Tuinturf zorgt voor een humusrijke bodem en is in staat water goed vast te houden. Daarnaast verlaagt het de zuurgraad van de bodem wat heideplanten heerlijk vinden. Maak bij het planten een ruim plantgat en vul deze met pure tuinturf. Dompel vervolgens de kluit van de heideplant in een emmer water zodat deze zich goed vol zuigt met water. Haal vervolgens het potje van de plant en zet de plant in het gat. Vul deze aan met tuinturf en druk hem stevig aan. Daarna geeft u nogmaals stevig water.

Echte aanraders in onze webshop zijn de Calluna 'Beauty Ladies'. Dit type zomerheide zijn zogenaamde knopbloeiers. Dit betekent dat de bloem lang in knop blijft en geen zaad kan zetten. Dit heeft als voordeel dat de bloemkleur veel langer in tact blijft en u dus letterlijk maandenlang kan genieten. Winterheide kunt u gerust samen met de Calluna aanplanten en zal pas in de winter tot bloei komen.

 

In een klassieke heidetuin worden verschillende heideplanten met elkaar gecombineerd zodat het net een echt heideveld lijkt.

 

Inspiratie Heideplanten:

Deze zomerheide bloeit met een rode kleur die mooi afsteekt tegen de donkere den op de achtergrond

 

Heideplanten bloeien laat in de zomer en combineren prachtig met dennen en sparren.

Heideplanten zijn zuurminnende planten en kunnen ook fraai worden gecombineerd vanwege hun bladkleur

 

Heideplanten laten zich prima combineren met andere planten die prachtig zijn in het najaar of in de winter. Een goed voorbeeld hiervan is de Cornus canadensis.

 

Heideplanten combineren erg fijn met dennen en sparren en geven de tuin een natuurlijke uitstraling

 

Soms komt een tuin erg dicht bij het beeld dat lijkt op natuur. Hier zorgen verschillende heidesoorten in combinatie met dennen voor een natuurlijke uitstraling.

Video's over Heideplanten:

 

 

 

Winterheide bloeit in de wintermaanden en zorgt dus voor kleur in een seizoen waarin kleur in de natuur vrij schaars is.

 

 

 

Zomerheide bloeit in de late zomer en kan worden teruggesnoeid in het voorjaar.

 

 

 

Heideplanten houden van een zure voedingsbodem. Door tuinturf aan de aarde toe te voegen zorgt u voor een zuur bodemmilieu. Zet u de heideplanten in een pot? Gebruik dan universele potgrond.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.