Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over buxusvervanger

Door een aantal plagen is de toekomst van de buxus als haag- en sierplant de laatste jaren onder druk komen te staan. Dit zijn de buxusschimmel (cylindrocladium) en de buxusmot.

De buxusschimmel is een hardnekkig en lastig te bestrijden schimmel die het blad van de buxusplant infecteert waardoor deze afvalt. Vooral tijdens natte en warme zomers kan de schimmel schade aanrichten. Het herstel van de plant is mogelijk maar duurt vrij lang. En dan is het maar hopen dat de schimmel tijdens de volgende zomer niet terugkeert.

De buxusmot zet haar eitjes af op de bladeren van de plant. De rupsen kunnen in een mum van tijd complete planten kaalvreten. De plant kan herstellen maar de mot kent meerder cyclussen per jaar en kan dus in hetzelfde jaar weer toeslaan.

Beide plagen zijn lastig te bestrijden. Daarom is er steeds meer vraag naar alternatieven die wat betreft bladvorm en sterkte de buxus benaderen. Het scala aan wintergroene haagplanten is echter breed. Vandaar dat we graag ook andere geschikte vervangers aan u voorstellen. Op deze pagina vindt u alle geschikte kandidaten bij elkaar.

Buxus alternatieven voor u geselecteerd

Zoekt u op buxus gelijkende, wintergroene haagplanten dan komen de volgende planten in aanmerking:

 

Andere alternatieve, wintergroene haagplanten die geschikt zijn voor lage hagen net als buxus:

  • Euonymus fortunei - opgaande variëteiten van deze plant zijn goed bruikbaar in hagen. Vooral op beschutte plaatsen komen ze goed tot hun recht.
  • Osmanthus - deze wintergroene heester laat zich goed snoeien en heeft decoratief blad (Osmanthus heterophylla) of geurende bloemen (Osmanthus burkwoodii).
  • Taxus baccata - deze uiterst sterke naaldachtige laat zich prima snoeien in elke vorm en is beresterk.

Buxus vervanger planten en verzorgen

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment alternatieve haagplanten voor de buxus. Een deel van buxus vervangers wordt in pot geleverd en is het hele jaar door te planten. Daarnaast zijn er ook planten die worden geleverd met een blote wortel of met kluit; planten uit de volle grond. Deze kunnen worden geplant tussen medio oktober en medio april. Dit is ook de periode waarin u deze planten kunt kopen.

Uw bestelling wordt binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen bezorgdienst. Zo weten we zeker dat de planten zonder schade en vakkundig worden afgeleverd. Wij geven daarnaast aangroeigarantie op alle planten en bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.