Ilex crenata 'Glory Gem' - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Ilex crenata 'Glory Gem' of Japanse hulst - Informatie:

Deze struik heeft veel weg van Buxus en is een van de vele telgen uit de Ilex crenata familie. De plant luistert ook naar de naam Japanse hulst. Deze stekeloze hulstsoort vindt zijn oorsprong in Japan en China. De bladeren van de Glory Gem' zijn kleiner dan bij andere variëteiten uit deze familie. De vertakking is eveneens iets verfijnder en de groeivorm is bijzonder compact. De plant laat zich goed snoeien en is dus bruikbaar voor een haag of bijvoorbeeld in een bolvorm.

Doordat de plant wintergroen is zorgt hij het hele jaar door voor een fijn aangezicht. In het voorjaar kan de plant bloeien met onopvallende groen-witte bloemetjes die onder de bladeren zitten. Na de bloei vormen zich soms bessen die eerst een groene kleur hebben en in het najaar zwart kleuren.

 

Standplaats:

Japanse hulst groeit zowel in de zon als in de schaduw en staat het liefst in een normaal vochtige, goed doorlatende, lichtzure bodem. Bij het aanplanten kunt u het beste tuinturf of aanplantgrond aan de plantgaten toevoegen voor een optimale voedingsbodem. Dompel de kluit met pot en al even onder in een emmer met water voordat u de kluit in de bodem plaatst. Haal voor het plant de pot (container) van de plant.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
20/30 5 planten 11 planten Ø 17 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

Ilex crenata 'Glory Gem' laat zich uitermate goed en makkelijk snoeien. Gebruik hiervoor scherp snoeigereedschap zoals een heggenschaar of snoeischaar. Snoei bij voorkeur op een koele, vorstvrije en bewolkte dag. Snoeien kan in theorie het hele jaar door. De beste snoeimaanden zijn eind juni/begin juli, in september of direct na de winter in de maart.

U kunt de plant eventueel extra voeding geven door organische mestkorrels uit te strooien rondom de voet van de plant. Dit kan het beste tussen april en september. Als u nieuwe planten gaat aanplanten gebruikt u beter geen meststof, maar aanplantgrond of tuinturf.

 De Ilex crenata 'Glory Gem' - in pot | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.