Informatie over stekelnootje

Het Stekelnootje is een vrij wintervaste, groenblijvende tuinplant, die van oorsprong voorkomt in de bergen op het zuidelijk halfrond, met name in Nieuw Zeeland. Het stekelnootje moet het niet hebben van zijn weinig opvallende bloei, maar van het blad en de decoratieve stekelhoofdjes, die samen de sierwaarde van deze bodembedekker bepalen. De tuinplant is ijzersterk, kan zelfs af en toe worden belopen en wordt daarom vrij veel toegepast als bodembedekker aan de voorzijdes van borders en in een rotstuin. 

Stekelnootje planten

Acaena ofwel Stekelnootje geeft de voorkeur aan een goed waterdoorlatende tot zelfs droge bodem. In een erg natte bodem verdrinkt de plant. Verder is bijna iedere grondsoort geschikt; alleen zware klei kan wel eens voor problemen zorgen. Stekelnootje groeit zowel in de zon als schaduw; zon zorgt wel voor mooiere en fellere bladkleur. Tuinplantenwinkel levert Stekelnootjes in pot. Dit zorgt ervoor dat u de plant jaarrond kan aanplanten. 

Stekelnootje snoeien en onderhouden

Acaena vergt weinig onderhoud, mede omdat het een zeer laagblijvende grondbedekker is. Stekelnootje geeft de voorkeur aan een licht kalkhoudende bodem, dus strooi zeker geen turf. Het strooien van kalk in de late winter of het begin van het voorjaar zorgt voor een gezonde plant. Stekelnootje is voor konijnen een onaantrekkelijke plant. Na enkele jaren van groei kunnen er soms dorre delen ontstaan in het plantendek. Steek de planten dan uit in maart, scheur ze en plant de nieuwe scheuten weer terug, zodat u weer jonge, frisse planten krijgt. 

Stekelnootje

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.